Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Μεγάλη Παρασκευή Εσπέρας - Επιτάφιος - Ζωντανή Μετάδοση από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Ιερός Ναός…

Μεγάλη Πέμπτη Εσπέρας - Τα Άγια Πάθη του Κυρίου (Όρθρος Μεγάλης Παρασκευής) Ζωντανή Μετάδοση από το …

Μεγάλη Παρασκευή Πρωί - Η Αποκαθήλωση του Κυρίου - Ζωντανή Μετάδοση από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου…

Μεγάλη Πέμπτη Πρωί - Ο Μυστικός Δείπνος - Ζωντανή Μετάδοση από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Ιερός Ν…

Μεγάλη Τετάρτη Εσπέρας - Νιπτήρας (Όρθρος Μεγάλης Πέμπτης) - Ζωντανή Μετάδοση από το Μετόχι Ιεράς Μο…

ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
2024
Εκκλησία Κύπρου 
Ιερά Μονή Κύκκου 
Ορθόδοξη εκκλησία Κύπρος
Ελληνικά
ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ 2023
Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρου «Το Σύγχρονο Ουκρανικό Ζήτημα και η κατά τους Θείους και Ιερούς Κανόνες επίλυσή του»

Πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας

Με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, μέρα κατά την οποία πανηγυρίζει ο Μητροπολιτικός Ναός της Ιεράς Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικηφόρος μετέβηκε στην Κοινότητα του Κάτω Πύργου, προκειμένου να προστεί της Θείας Λειτουργίας και της πανηγύρεως του ναού.


Πλήθη πιστών της Κοινότητας Κάτω Πύργου, όπως και των πέριξ Κοινοτήτων μετέβησαν στον Ιερό Ναό, για να τιμήσουν και να προσευχηθούν στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη.Αφ’ εσπέρας προέστη της ακολουθίας της Εορτής ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αγαθόνικος Κυκκώτης, Έφορος της Μονής και Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεώς μας, ο οποίος και μετέφερε στον Ιερό Ναό αποτμήματα των λειψάνων των εορταζομένων Αγίων.Κατά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία τους ύμνους της εορτής απέδωσε με περίφημο και κατανυκτικό τρόπο ο Βυζαντινός Χορός της Ιεράς Μονής Κύκκου. Με πρόνοια του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας, η όλη Ακολουθία μεταδιδόταν και τηλεοπτικά.


Κυριακή των Αγίων Πατέρων – Θεία Λειτουργία
Ιερός Ναός Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης – Πύργος Τηλλυρίας (Άμεση μετάδοση)
Χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου

Τον θείο λόγο εκφώνησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας, ο οποίος εξήρε τη σημαντικότητα της συμβολής των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας και τον καίριο και κύριο ρόλο τους στην ερμηνεία, στην οριοθέτηση και στην περιφρούρηση της ορθόδοξης πίστης, όπως και του ήθους του πιστού λαού του Θεού.

Ταυτόχρονα, εκθείασε την παρουσία και τον λόγο των Πατέρων μας στις Οικουμενικές Συνόδους και εστίασε την αναφορά του στις αποφάσεις τις Α’ Οικουμενικής Συνόδου, η οποία συνήλθε στη Νίκαια της Βιθυνίας το 325 μ.Χ.Στο σημείο αυτό ο Πανιερώτατος διερμήνευσε τον ρόλο και την παρουσία του Μεγάλου Κωνσταντίνου στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο, την οποία συγκάλεσε και παρέστη και ο ίδιος προσωπικά, προκειμένου να καταπολεμηθεί η αίρεση του Αρείου, ο οποίος δίδασκε τον Χριστό ως κτίσμα του Θεού Πατρός. Στο σημείο αυτό ο Πανιερώτατος διαδήλωσε με έμφαση ότι η αίρεση αποτελεί τον φοβερότερο εχθρό της διαίρεσης της Εκκλησίας.

Παράλληλα ο Πανιερώτατος συνδύασε στον λόγο του και το πρόσωπο, όπως και το έργο της Αγίας Μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου Ελένης και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επίσκεψή της στους Αγίους Τόπους, όπου με προσπάθειες δικές της ανακαλύφθηκε ο Τίμιος Σταυρός του Κυρίου μας.

Στο τέλος ο Πανιερώτατος κάλεσε τους πιστούς να ακολουθήσουν τον τρόπο και τον δρόμο ζωής των Αγίων μας και να αποβούν με τη ζωή τους ευάρεστοι στον Θεό.


Μετά τη Θεία Λειτουργία, ακολούθησε η περιφορά της Εικόνας των Αγίων γύρω από την εκκλησία. Αναγνωρίζοντας τη Μεγάλη συνεισφορά του Πανιερωτάτου στον Πύργο Τηλλυρίας και στις άλλες Κοινότητες της περιοχής, το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάτω Πύργου, σε ένδειξη τιμής και φιλοφρόνησης προς τον Πανιερώτατο παρέθεσε γεύμα, στο οποίο παρακάθισαν οι Ιερείς, οι Κοινοτικοί παράγοντες, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών της περιοχής, εκπαιδευτικοί και άλλοι.