Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Μεγάλη Τετάρτη Εσπέρας - Νιπτήρας (Όρθρος Μεγάλης Πέμπτης) - Ζωντανή Μετάδοση από το Μετόχι Ιεράς Μο…

Μεγάλη Τρίτη Εσπέρας (Η Ακολουθία του Νυμφίου) - Ζωντανή Μετάδοση της ακολουθίας του Νυμφίου από το…

Μεγάλη Δευτέρα Εσπέρας (Η Ακολουθία του Νυμφίου) - Ζωντανή Μετάδοση της ακολουθίας του Νυμφίου από …

Κυριακή των Βαΐων Εσπέρας (Η Ακολουθία του Νυμφίου) Ζωντανή Μετάδοση της ακολουθίας του Νυμφίου από…

Κυριακή των Βαΐων - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Ιερός Ναός …

ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
2024
Εκκλησία Κύπρου 
Ιερά Μονή Κύκκου 
Ορθόδοξη εκκλησία Κύπρος
Ελληνικά
ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ 2023
Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρου «Το Σύγχρονο Ουκρανικό Ζήτημα και η κατά τους Θείους και Ιερούς Κανόνες επίλυσή του»

Θεατρική Παράσταση «Οι Πειρατές της Κυπραϊβικής – Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού»

Η Ιερά Μητρόπολις Κύκκου και Τηλλυρίας, με τις ευλογίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου κ. Νικηφόρου, έθεσε υπό την αιγίδα της τη Θεατρική Παράσταση «Οι Πειρατές της Κυπραϊβικής-Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού», η οποία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018 στην Αίθουσα Τελετών του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Ιεράς Μονής Κύκκου στον Αρχάγγελο Λευκωσίας.Θεατρική Παράσταση «Οι Πειρατές Της Κυπραϊβικής –Το Κυνήγι Του Χαμένου Θησαυρού»Το σενάριο και η σκηνοθεσία ήταν του Γιασουμή Γιασεμή, ο οποίος και πρωταγωνιστούσε στην παράσταση. Η υπόθεση του έργου αφορούσε στην πορεία ενός πλοίου, το οποίο έφερε το χαρακτηριστικό όνομα: «ΑΓΑΠΗ». Ο καπετάνιος και οι ναύτες του ήταν πειρατές, οι οποίοι έψαχναν, για να βρουν τον χαμένο θησαυρό.
Ωστόσο, στο πλοίο απάνω ήταν αμέριμνοι και ασχολούνταν με οτιδήποτε άλλο εκτός από τον προορισμό τους.

Θεατρική Παράσταση «Οι Πειρατές Της Κυπραϊβικής –Το Κυνήγι Του Χαμένου Θησαυρού»Οι διαθέσεις του πληρώματος και το όλο σκηνικό άλλαξε, όταν βρήκαν, ψαρεύοντας το σχεδιάγραμμα και την πορεία πλεύσης προς τον θησαυρό, ενώ την ίδια στιγμή ο νεαρότερος και μικρός στην ηλικία αδελφός τους πέφτει, εξαιτίας της τρικυμίας στη θάλασσα.

Θεατρική Παράσταση «Οι Πειρατές Της Κυπραϊβικής –Το Κυνήγι Του Χαμένου Θησαυρού»

Τα ερωτηματικά, τα οποία θέτει η όλη παράσταση, είναι γιατί να συμβαίνουν τόσα τραγικά και αναπάντεχα-δυσάρεστα περιστατικά στην πορεία του πλοίου, αλλά και της ζωής των ανθρώπων; Έτσι αλλάζουν την ονομασία του πλοίου και το μετονομάζουν από ΑΓΑΠΗ σε ΑΠΑΤΗ.

Θεατρική Παράσταση «Οι Πειρατές Της Κυπραϊβικής –Το Κυνήγι Του Χαμένου Θησαυρού»Ωστόσο, σε κάποιο στάδιο της πορείας τους και ενώ κανονιοβολούν ένα άλλο «εχθρικό» πλοίο, παρουσιάζεται στη σκηνή ένας από τους ναυαγούς του πλοίου, στον οποίο στην αρχή φέρονται με κακές προθέσεις. Για να τους δώσει στη συνέχεια ο ξένος ναυαγός μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας για τον «χαμένο» θησαυρό, τον οποίο μπορούν να βρουν, παρά τις δυσκολίες, μόνο αν κρατήσουν την πορεία του πλοίου προσανατολισμένη στον σκοπό τους. Στο τέλος επιτυγχάνουν και κατορθώνουν τον στόχο τους.

Θεατρική Παράσταση «Οι Πειρατές Της Κυπραϊβικής –Το Κυνήγι Του Χαμένου Θησαυρού»Η όλη πλοκή του έργου συνδυάζει τον τερπνό μαζί με το ωφέλιμο. Ο σεναριογράφος διακρατεί την όλη παρακολούθηση του έργου από μέρους του κοινού σε έντονο και έμφορτο συναισθηματικά κλίμα. Από το έργο δεν απολείπουν οι όμορφες και διασκεδαστικές εκφάνσεις, ωστόσο αυτές διανθίζονται με δυνατά και εύστοχα ζωτικά μηνύματα. Το τελικό αποτέλεσμα της όλης παράστασης είναι ότι η ζωή είναι ένα σύμπλεγμα, όπως και ο αρχαίος φιλόσοφος Σωκράτης διδάσκει και καταθέτει, χαράς και λύπης, πόνου και ευτυχίας. Και αυτό το πλέγμα των αντίθετων καταστάσεων μέσα στην πορεία της ζωής μας, μόνο με τη βοήθεια του νοητού πλοίου, το οποίο λέγεται και είναι η Εκκλησία, μπορούμε να το διαβούμε. Για τούτο το μήνυμα μίλησε και έδωσε επεξηγήσεις ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεώς μας κ. Αγαθόνικος Κυκκώτης.

Να σημειωθεί, ότι όλα τα έσοδα από την παράσταση, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, διατέθηκαν για τα έξοδα της περίθαλψης νεαρής καρκινοπαθούς μητέρας.

Θεατρική Παράσταση «Οι Πειρατές Της Κυπραϊβικής –Το Κυνήγι Του Χαμένου Θησαυρού»

Θεατρική Παράσταση «Οι Πειρατές Της Κυπραϊβικής –Το Κυνήγι Του Χαμένου Θησαυρού»