Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Κυριακή E΄ των Νηστειών (Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετ…

Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου - Άμεση Μετάδοση από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Άγιος Προκόπιος (Πα…

Κυριακή Δ’ των Νηστειών (Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετ…

Ακολουθία των Χαιρετισμών – Δ΄ Χαιρετισμοί. Άμεση Μετάδοση από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Άγιος Π…

Κυριακή Γ’ των Νηστειών (της Σταυροπροσκυνήσεως) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι …

ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
2024
Εκκλησία Κύπρου 
Ιερά Μονή Κύκκου 
Ορθόδοξη εκκλησία Κύπρος
Ελληνικά
ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ 2023
Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρου «Το Σύγχρονο Ουκρανικό Ζήτημα και η κατά τους Θείους και Ιερούς Κανόνες επίλυσή του»

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως – Ιερός Ναός Αγίου Προκοπίου Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

Την τρίτη Κυριακή των Νηστειών, της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Προκοπίου της Ιεράς Μονής Κύκκου στη Λευκωσία.

Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες Αλέξιος και Πορφύριος, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Άγγελος Ζλάτεβ και οι Διάκονοι Στυλιανός, Ιάκωβος και Θεοχάρης.


Τους ύμνους της όλης ακολουθίας απέδωσε ο Βυζαντινός Χορός της Ιεράς Μονής Κύκκου. Πλήθος φιλακόλουθων πιστών συνέρρευσε, για να συμμετάσχει στη Θεία Λειτουργία και στην τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος, ο οποίος λαμβάνοντας αφορμή από τη σχετική ευαγγελική περικοπή της ημέρας, η οποία διαμηνύει, μεταξύ άλλων, τους λόγους του Χριστού: «ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτόν καί ἀράτω τόν σταυρόν αὐτοῦ καί ἀκολουθήτω μοι», εξήρε το νόημα της άρσης του σταυρού στην προσωπική ζωή του καθενός, για να τονίσει στη συνέχεια και να διασυνδέσει αυτό το μήνυμα με το μέγεθος της σωστικής δύναμης της σταυρώσεως του Χριστού, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου και ολοκληρώνει το πλήρωμα της σωτηρίας μας.

Το μήνυμα τούτο της Σταυρώσεως και της Αναστάσεως του Χριστού, το οποίο διακηρύσσει την ελπίδα, ευχήθηκε ο Πανιερώτατος σύντομα να ευοδωθεί και να επικρατήσει και στην δεινά δοκιμαζόμενη από την κατοχή πατρίδα μας και να φέρει την ποθητή για όλους μας λύτρωση και ελευθερία.


Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως
Ιερός Ναός Αγίου Προκοπίου Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου (Οπτικογράφιση)