Συνάντηση του Πρέσβη της Ρωσίας με τον Πανιερώτατο

Τη Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017, ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο κ. Stanislav Osadchiy είχε συνάντηση με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρο στο Μετόχι του Αγίου Προκοπίου της Ιεράς Μονής Κύκκου στη Λευκωσία.

Κατά τη συνάντηση, ο Εξοχώτατος κ. Πρέσβης επέδωσε στον Πανιερώτατο αντίγραφο της Εικόνας της θαυματουργού Οσίας Ματρώνας της αομμάτου.

Την Εικόνα απέστειλε στον Πρέσβη της Ρωσίας στην Κύπρο ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Ντμίτρι Μεντβέντεφ, εκ μέρους της συζύγου του, ως αντίδωρο ευχαριστιών της, για την πρόσφατη προσκυνηματική επίσκεψή της στην Ιερά Μονή Κύκκου και την φιλόφρονη φιλοξενία, της οποίας έτυχε στη Μονή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του κ. Πρέσβη Stanislav Osadchiy, ο οποίος σημειωτέον συνοδευόταν από μέλος του Διπλωματικού Σώματος της Πρεσβείας, ανταλλάγηκαν με τον Πανιερώτατο απόψεις για το Κυπριακό πρόβλημα, και ο Πανιερώτατος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πρέσβη για τη σθεναρή και ειλικρινή συμπαράσταση της Ρωσικής Κυβέρνησης και του λαού της Ρωσίας στον αγώνα, τον οποίο διεξάγει ο κυπριακός λαός για απελευθέρωση και απαλλαγή της Κύπρου από τους τούρκους εισβολείς.

Στη συνέχεια ο Πανιερώτατος αντιπρόσφερε στον κ. Πρέσβη αργυρό δίσκο με ανάγλυφη παράσταση της Παναγίας της Ελεούσας του Κύκκου. Ακολούθως παρακάθισαν σε γεύμα στην Τράπεζα του Μετοχίου της Μονής.