Επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας του Λιβάνου στην Ιερά Μονή Κύκκου

Την Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017, επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Κύκκου, ο Έντιμος Υπουργός Άμυνας του Λιβάνου κ. Yaacoub Riad Sarraf συνοδευόμενος από τετραμελή αντιπροσωπεία.
Τον Υπουργό και τη συνοδεία του υποδέχθηκε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Έφορος της Μονής Κύκκου κ. Αγαθόνικος Κυκκώτης.

Ο κ. Sarraf και η συνοδεία του περιηγήθηκαν στον ιερό ναό, στο παρακείμενο του Καθολικού παρεκκλήσιο και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Μονής.
Ακολούθως ανέβηκαν στο Μέγα Συνοδικό, όπου τους προσφέρθηκαν μοναστηριακά γλυκά και εδέσματα, και ο Έντιμος Υπουργός έγραψε στο Βιβλίο Επισκεπτών. Στη συνέχεια έγινε ανταλλαγή δώρων.

Το μεσημέρι παρακάθισαν σε επίσημο γεύμα, το οποίο φιλόφρονα παρέθεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος.
Ακολούθησε ξενάγηση στο Θρονί της Παναγίας του Κύκκου και στη συνέχεια πραγματοποίησε τιμητική επίσκεψη στον τάφο του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’.
Τελειώνοντας την επίσκεψή του ο Υπουργός Άμυνας του Λιβάνου κ. Yaacoub Riad Sarraf, μετέβηκε στο Φωτογραφικό Μουσείο του Απελευθερωτικού Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. 1955-59.