Το Κέντρο Κοινωνικής και Πνευματικής Στήριξης Ιεράς Μονής Κύκκου σε συνεργασία με τον Δρ. Νίκο Ηλία ανακοινώνει την έναρξη βιωματικών εργαστηρίων για παιδιά/εφήβους (13-17 ετών) με τίτλο: ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΑΥΤΟΥ

Δεν πρόκειται απλά για μια σειρά σεμιναρίων. Είναι ένα ουσιαστικό και σημαντικό ΣΧΟΛΕΙΟ ΖΩΗΣ.

Ένα πρόγραμμα παρουσιάσεων ατομικών και ομαδικών βιωματικών ασκήσεων «Κατανόησης, Ανακάλυψης και Ανάπτυξης Εαυτού, των Ικανοτήτων και Δυνατοτήτων του κάθε ατόμου».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 10 θεωρητικά και βιωματικά εργαστήρια:

Διαρκεί 2 εβδομάδες , με 2 δίωρες καθημερινές συναντήσεις (15:00-17:00).
Τα βιωματικά εργαστήρια αρχίζουν την Τρίτη 23 Ιουλίου και τελειώνουν την Δευτέρα 5 Αυγούστου. Θα διεξάγονται στο κτίριο του Κέντρου Κοινωνικής και Πνευματικής Στήριξης Ι.Μ.Κ, το οποίο βρίσκεται στην Λεωφόρο Αρχαγγέλου 11, 2054 στο Στρόβολο (μεταξύ της φρουταρίας ο Δήμος και του European University).

Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να Κατανοήσουν και να Αναπτύξουν τους παρακάτω τομείς:

•    Κριτική σκέψη και Μεταγνώση
•    Πολλαπλή Νοημοσύνη
•    Συναισθηματική Νοημοσύνη (κατανόηση και διαχείριση)
•    Αυτο-γνωσία, Αυτο-πεποίθηση, Αυτο-εκτίμηση
•    Προγραμματισμός – Διαχείρηση Χρόνου
•    Ανθρώπινες αξίες και αληθινό νόημα της Ζωής
•    Άγχος – Τεχνικές αποσυμπίεσης και αποφόρτωσης εαυτού

Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διάφορα τέστ όπως Συναισθηματικής Νοημοσύνης και Αυτοεκτίμησης.
Θα ανακαλύψουν και θα εξασκήσουν διάφορες γνωστικές ικανότητες και μηχανισμούς μέσω βιωματικών ασκήσεων.

 Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.
Λόγω των περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 200 ευρώ το άτομο εκ των οποίων σημαντικό μέρος των καθαρών εσόδων θα διατεθεί για τη στήριξη του κοινωνικού παντοπωλείου του Κέντρου.

Υπεύθυνη για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: Κατερίνα Γεωργάκη Κώστα.
Καλέστε ή στείλτε μήνυμα στο 99218506.
E-mail: giokate@hotmail.com

Λίγα λόγια για τον Δρ. Νίκο Ηλία:
Ο Δρ. Νίκος Ηλία πήρε Πτυχίο Ψυχολογίας και στη συνέχεια το Μεταπτυχιακό του στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία (ειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία) απο το Montclair State University στην Αμερική.
Συνέχισε με διδακτορικές σπουδές στο Queen’s University Belfast του Ηνωμένου Βασιλείου όπου και αναγορεύτηκε Διδάκτορας στην Κοινωνική Ψυχολογία. Εργάστηκε σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα και έχει διδάξει σε διάφορα Πανεπιστήμια: Αμερική (Montclair State University), Ηνωμένο Βασίλειο (University of Surrey και Queen’s University Belfast) και Κύπρο (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Πανεπιστήμιο Κύπρου). Έχει στο ενεργητικό του πάνω απο 20 επαγγελματικές παρουσιάσεις στον τομέα της ψυχολογίας σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια που έλαβαν μέρος σε διάφορες χώρες (Αγγλία, Βόρεια Ιρλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστραλία, Καναδά, Αμερική, Κύπρο).

Απο το 2011 διαμένει μόνιμα στην Κύπρο όπου συνεχίζει την ερευνητική του δραστηριότητα και διδάσκει μαθήματα ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.