Το περιοδικό «Ενατενίσεις»

Το περιοδικό «Ενατενίσεις» αποτελεί τετραμηνιαία καλαίσθητη-έγχρωμη έκδοση της Μητροπόλεώς μας, διαστάσεων 29,5Χ21cm. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2007 και, όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν στον πρόλογο του πρώτου τεύχους, αποτελούσε, μεταξύ άλλων, «και το ξεχείλισμα της ασίγαστης επιθυμίας και εναγώνιας έγνοιας του Σεβασμιωτάτου Επισκόπου Κύκκου Νικηφόρου για ένα καλύτερο κόσμο. Για ένα κόσμο που θα ζει συντροφιά με αιώνιες αξίες και ακατάλυτα ιδανικά… Για ένα κόσμο σωστά ενημερωμένο πάνω σε θέματα πίστης, σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και τα προβλήματα που αυτή αποθέτει στους ώμους του καθενός μας…».

Στο περιοδικό φιλοξενούνται επιστημονικές, θεολογικές και άλλες μελέτες, που αφορούν ιστορικά, κοινωνικά, πολιτισμικά, παιδαγωγικά, ψυχολογικα και άλλα θέματα, καθώς επίσης, και δραστηριότητες της Ιεράς Μονής Κύκκου και των διαφόρων Ιδρυμάτων της, όπως είναι το Μουσείο της, το Κέντρο Συντήρησης Χειρογράφων και Εικόνων, το Κέντρο Μελετών, το Κέντρο Κοινωνικής και Πνευματικής Στήριξης, το Ίδρυμα «Ελεούσα του Κύκκου», καθώς και το «Παγκόσμιο Βήμα Θρησκειών και Πολιτισμών».

Μεγάλο μέρος του εν λόγω Περιοδικού αναφέρεται, επιπρόσθετα, στο πλούσιο ποιμαντικό, πνευματικό και κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας, όπως και σε δραστηριότητες του Τμήματος Εκκλησιαστικής Διακονίας της, ενώ, παράλληλα, σε αυτό δημοσιεύονται συναντήσεις εκκλησιαστικών, πολιτικών και διπλωματικών προσωπικοτήτων με τον Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρο.

Μπορείτε να διαβάσετε τα τεύχη του περιοδικού στην ηλεκτρονική του έκδοση ΕΔΩ