Αθλητικές Δραστηριότητες

Προκειμένου να αναβαθμίσει το επίπεδο ζωής και δράσης των κατοίκων της μείζονος περιοχής Τηλλυρίας, να δώσει κίνητρα και εναύσματα παραμονής και υγιούς αναστροφής, προπάντων των νέων στην περιοχή και να ενισχύσει την ανάπτυξη της ηρωικής γης της Τηλλυρίας, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Νικηφόρος συνέλαβε και πραγματοποίησε, μεταξύ άλλων, και το μεγαλόπνοο έργο της κατασκευής και λειτουργίας δύο γηπέδων Φούτσαλ στον Κάτω Πύργο.


Τα δύο γήπεδα, τα οποία αποτελούν το πιο σύγχρονο αθλητικό κέντρο του είδους τους στην Κύπρο, ανεγέρθηκαν σε εκμισθωμένη από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού γη, με δαπάνη της Ιεράς Μητρόπολεως Κύκκου και Τηλλυρίας, το ύψος της οποίας έφτασε στις 700,000 ευρώ.
Το σκεπτικό της δημιουργίας των γηπέδων αυτών, ανέπτυξε ο Πανιερώτατος στο Χαιρετισμό του, τον οποίο απηύθυνε, κατά την τελετή των εγκαινίων τους (12 Ιουνίου 2012), τονίζοντας, μεταξύ άλλων, και τα ακόλουθα:

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία πάντοτε στήριζε τον αθλητισμό και ίδρυε γυμναστήρια για την άθληση των νέων μας, γιατί με την άθληση, ατομική και ομαδική, εξασφαλίζεται η υγεία του ατόμου και επιτυγχάνεται η σύμμετρη ανάπτυξη του σώματος, ώστε να καταστεί αυτό κατάλληλο ενδιαίτημα του πνεύματος. Γιατί μόνο το υγιές σώμα μπορεί να καταστεί πειθαρχημένη βάση χρηστής διάνοιας και ευπρεπές σκήνωμα αληθούς και γενναίας ψυχής, κατά το αρχαίο «νους υγιής εν σώματι υγιεί… Παραδίδουμε τα δύο αυτά γήπεδα για να αθλούνται οι νέοι μας και να εναρμονίζουν έτσι την ευρωστία του σώματος με την καλλιέργεια και ευρωστία του πνεύματος, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την ψυχοσωματική τους υγεία. Γιατί η υγεία του σώματος έχει θετικές συνέπειες στην ψυχή, όπως και η υγεία της ψυχής έχει θετικές συνέπειες και στο σώμα».

 

«Επιθυμώ να εκφράσω τα αισθήματα βαθιάς εκτίμησής μου προς τον Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρο για το πολυσχιδές του έργο. Τον συγχαίρω θερμά για την πρωτοβουλία του να κατασκευάσει τα γήπεδα φούτσαλ. Με αυτή του την χειρονομία ενισχύει την προσπάθεια του κράτους για την αναζωογόνηση της ακριτικής περιοχής Τηλλυρίας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας»

είπε στο δικό του Χαιρετισμό, κατά τα εγκαίνια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος ενθουσιάστηκε από την ποιότητα και αρτιότητα του όλου έργου. «Πρόκειται για ένα έργο» τόνισε, «που έμπρακτα αποδεικνύει την αγάπη και τη φροντίδα με την οποία ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος περιβάλλει τους κατοίκους της περιοχής και ειδικότερα τους νέους».

Προκειμένου μάλιστα να λειτουργήσουν τα γήπεδα αυτά, σύμφωνα με το όραμα του Πανιερωτάτου, προσελήφθηκε από τη Μητρόπολη γυμναστής, ο οποίος επιβλέπει και εκπαιδεύει τους νέους στο άθλημα αυτό, διοργανώνει αθλητικές συναντήσεις, τόσο μεταξύ των νέων της περιοχής όσο και μεταξύ άλλων ομάδων άλλων περιοχών, και τους παιδαγωγεί, σύμφωνα με το πνεύμα του υγιούς αθλητισμού και της χριστιανικής διδασκαλίας.
(Το πλήρες περιεχόμενο του Χαιρετισμού του Μητροπολίτη μας, κατά την τελετή των εγκαινίων των γηπέδων βρίσκεται εδώ)