Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Κυριακή Α΄ των Νηστειών (Tης Ορθοδοξίας) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι Ιεράς Μο…

Κήρυγμα του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου κατά τη Θεία Λειτουργία της Κ…

Κυριακή της Τυρινής - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Ιερός Ναό…

Κυριακή της Απόκρεω - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Ιερός Ναό…

Κυριακή IZ’ Λουκά (Ασώτου) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Ιε…

ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
2024
Εκκλησία Κύπρου 
Ιερά Μονή Κύκκου 
Ορθόδοξη εκκλησία Κύπρος
Ελληνικά
ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ 2023
Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρου «Το Σύγχρονο Ουκρανικό Ζήτημα και η κατά τους Θείους και Ιερούς Κανόνες επίλυσή του»

Η Χαριτόβρυτος Αγία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κύκκου

Την Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018, το μεσημέρι ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ επισκέφθηκε φιλοφρονητικά τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρο, προσκομίζοντας την χαριτόβρυτη Αγία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, η οποία, ως γνωστό, ευρίσκεται θησαυρισμένη στην πιο πάνω Ιερά Μονή.Η Χαριτόβρυτος Αγία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον Πανιερώτατο Μητροπολίτη ΚύκκουΟ Πανιερώτατος με έντονη τη συγκίνηση και βαθύτατο τον σεβασμό υποκλίθηκε μπροστά στο πανίερο Θησαύρισμα, το ασπάσθηκε και επικαλέστηκε τη χάρη και την ευλογία του Ιερού Χρυσοστόμου τόσο για την προσωπική ενίσχυσή του όσο και για τη βοήθειά του στο έργο της διαποίμανσης του λαού της Μητροπόλεώς του και των μελών της μοναστικής αδελφότητάς του.Η Χαριτόβρυτος Αγία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον Πανιερώτατο Μητροπολίτη ΚύκκουΟ καθηγούμενος Εφραίμ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο στον Πανιερώτατο ένα βιβλίο από τις πολυσήμαντες εκδόσεις της Μονής Βατοπαιδίου. Να σημειωθεί ότι ο Πανιερώτατος και ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ συνδέονται με στενή φιλία από τα φοιτητικά τους χρόνια.

Η Χαριτόβρυτος Αγία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον Πανιερώτατο Μητροπολίτη ΚύκκουΣτη συνέχεια ο Πανιερώτατος και ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ παρακάθισαν σε κοινό γεύμα στην Τράπεζα του Μετοχίου της Μονής.