Επισκέψεις στον Πανιερώτατο

Την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017, επισκέφθηκε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους κ. Εφραίμ.

Κατά τη συνάντηση παρίσταντο ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, αυτάδελφος του Καθηγουμένου κ. Εφραίμ, αφού και οι δύο υπήρξαν αδελφοί στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και πνευματικά τέκνα του αειμνήστου Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού, και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων και Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο κ. Τιμόθεος. Επίσης παρόντες ήταν οι καθηγητές του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κ.κ. Χρήστος Οικονόμου, Ανέστης Κεσελόπουλος και Νίκος Νικολαΐδης.
Η συνάντηση με τον Πανιερώτατο ήταν αδελφική και εγκάρδια, καθότι και οι δύο συνδέονται στενά από τα φοιτητικά τους χρόνια.

Η παρουσία του Γέροντος Εφραίμ στην Κύπρο πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της προσκυνηματικής επίσκεψης, μέσω Κύπρου, των μοναστών της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου στους Αγίους Τόπους.
Κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων πάνω σε εκκλησιαστικά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως και αναφορά στο εθνικό μας θέμα.
Στη συνέχεια ο Πανιερώτατος φιλόφρονα δεξιώθηκε τόσο τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο, όσο και τον Γέροντα Εφραίμ σε γεύμα στην τράπεζα του Μετοχίου της Μονής.

Μετά το γεύμα, ο Πανοσιολογιώτατος Ηγούμενος προσέφερε στον Πανιερώτατο, ως αναμνηστικό δώρο της επίσκεψής του, μία επίχρυση εικόνα με παράσταση της Παναγίας, κρατώντας την Αγία Ζώνη, η οποία, ως γνωστό, ευρίσκεται θησαυρισμένη στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.

Ως αντίδωρο της επίσκεψης ο Πανιερώτατος προσέφερε στον Γέροντα Εφραίμ την εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας του Κύκκου εκτυπωμένη σε αργυρό δίσκο.

 

Αναμνηστική φωτογραφία της φιλοφρονητικής επίσκεψης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βόστρων και Εξάρχου του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο κ. Τιμοθέου μαζί με τον Πανιερώτατο και τον συνοδό του Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο.