Συνάντηση του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρου με την κυρία Αλέϊντα Τσε Γκεβάρα και τον Πρέσβη της Κούβας

Την Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρος είχε συνάντηση στο γραφείο του στο Μετόχι του Αγίου Προκοπίου, στη Λευκωσία με την κυρία Αλέϊντα Τσε Γκεβάρα, ιατρό το επάγγελμα, θυγατέρα του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, ο οποίος μέχρι σήμερα αποτελεί σύμβολο επανάστασης με παγκόσμια ακτινοβολία, και τον Πρέσβη της Κούβας στην Κύπρο κύριο Aramis Fuente.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα αυτή συνάντηση ἡ κυρία Αλέϊντα αφηγήθηκε με πολύ γλαφυρό τρόπο τα βιώματα και τις αναμνήσεις της από τον πατέρα της, αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι δεν τον θυμάται, όμως, τον γνώρισε και τον αγάπησε μέσα από τα γραπτά του κείμενα.
Αναφέρθηκε, επίσης, με γλυκιά νοσταλγία για την καθολική αποδοχή του προσώπου και του έργου του πατέρα της, τόσο στις Ευρωπαϊκές χώρες, όσο και στις χώρες της Μέσης Ανατολής, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία για την επίσκεψή της στην Αλγερία.
Η κυρία Αλέϊντα Τσε Γκεβάρα, άνθρωπος καλλιεργημένος, με ελεύθερο πνεύμα, χωρίς πολιτικές αγκυλώσεις και φιλοσοφικές εξαρτήσεις, μιλούσε περισσότερο με τη γλώσσα της υπέρβασης και της συγκίνησης, παρά αυτή της στεγνής ιδεολογίας.
Μετά τη συνάντηση, ἡ κυρία Αλέϊντα, ὁ κύριος Πρέσβης και ἡ συνοδεία τους παρακάθισαν με τον Πανιερώτατο σε γεύμα στην Τράπεζα του Μετοχίου της Μονής.


Ακολούθως, ο Πανιερώτατος προσέφερε τόσο στην κυρία Αλέϊντα όσο και στον Πρέσβη κύριο Aramis Fuente, ως αναμνηστικό δώρο, από ένα αργυρό δίσκο, ο οποίος απεικονίζει την Ελεούσα του Κύκκου.