Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Κυριακή Δ’ των Νηστειών (Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετ…

Ακολουθία των Χαιρετισμών – Δ΄ Χαιρετισμοί. Άμεση Μετάδοση από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Άγιος Π…

Κυριακή Γ’ των Νηστειών (της Σταυροπροσκυνήσεως) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι …

Ακολουθία των Χαιρετισμών - Γ΄ Χαιρετισμοί - Άμεση Μετάδοση από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Άγιος…

Κυριακή Β΄ των Νηστειών (Αγίου Γρηγορίου Παλαμά) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι …

ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
2024
Εκκλησία Κύπρου 
Ιερά Μονή Κύκκου 
Ορθόδοξη εκκλησία Κύπρος
Ελληνικά
ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ 2023
Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρου «Το Σύγχρονο Ουκρανικό Ζήτημα και η κατά τους Θείους και Ιερούς Κανόνες επίλυσή του»

Επίσκεψη Υπουργού Άμυνας της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ιερά Μονή Κύκκου

Την Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή της Ελεούσας του Κύκκου επισκέφθηκαν την Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017, ο Έντιμος Υπουργός Άμυνας της Δημοκρατίας της Αρμενίας κ. Vigen Sargsyan, συνοδευόμενος από δεκαμελή αντιπροσωπεία.


Τον Υπουργό και τη συνοδεία αυτού υποδέχθηκαν εκ μέρους του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Έφορος της Μονής Αγαθόνικος Κυκκώτης.


Ακολούθως επισκέφθηκαν τον ιερό ναό της Μονής και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο παρακείμενο του Καθολικού παρεκκλήσιο με τα θησαυρισμένα λείψανα των αγίων, το Μουσείο της Ιεράς Μονής Κύκκου καθώς επίσης και στο Φωτογραφικό Μουσείο του Απελευθερωτικού Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. 1955-59.

 
Ακολούθως ανέβηκαν στο Μέγα Συνοδικό της Μονής, όπου τους προσφέρθηκαν μοναστηριακά γλυκά και κεράσματα και έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών.



Το μεσημέρι παρακάθισαν σε επίσημο γεύμα, το οποίο φιλόφρονα παρέθεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας και στη συνέχεια ο Έφορος κ. Αγαθόνικος τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα.
Ακολούθησε ξενάγηση στην πλατεία στο Θρονί, στην οποία τοποθετήθηκε το άγαλμα του πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ και στη συνέχεια πραγματοποίησαν τιμητική επίσκεψη στον τάφο του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’. Τελειώνοντας την επίσκεψή τους, μετέβηκαν στο Θρονί της Παναγίας του Κύκκου, όπου υπάρχει στην κορυφή ο νεόδμητος οκταγωνικός ναός.