Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Κυριακή Α΄ των Νηστειών (Tης Ορθοδοξίας) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι Ιεράς Μο…

Κήρυγμα του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου κατά τη Θεία Λειτουργία της Κ…

Κυριακή της Τυρινής - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Ιερός Ναό…

Κυριακή της Απόκρεω - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Ιερός Ναό…

Κυριακή IZ’ Λουκά (Ασώτου) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Ιε…

ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
2024
Εκκλησία Κύπρου 
Ιερά Μονή Κύκκου 
Ορθόδοξη εκκλησία Κύπρος
Ελληνικά
ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ 2023
Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρου «Το Σύγχρονο Ουκρανικό Ζήτημα και η κατά τους Θείους και Ιερούς Κανόνες επίλυσή του»

Ιερά Μητρόπολις Κύκκου και Τηλλυρίας Εκδήλωση Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών «Άγιος Γεώργιος» Μηλικουρίου

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 23 Μαΐου 2017, στο Ξενοδοχείο Χίλτον Παρκ στη Λευκωσία η καθιερωμένη Πολιτιστική-Φιλανθρωπική Εκδήλωση του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών «Άγιος Γεώργιος» Μηλικουρίου.
Η Εκδήλωση άρχισε με βυζαντινούς ύμνους τους οποίους απέδωσε η χορωδία της Παγκύπριας Ένωσης Ιεροψαλτών «Ιωάννης Κουκουζέλης» υπό τη διεύθυνση του κ. Γιώργου Λοΐζου.



Ακολούθησε χαιρετισμός από την Πρόεδρο του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών κ. Ανδρούλα Πετρίδου, (τον οποίο ανέγνωσε η κα Έλλη Μακρή, λόγω προβλήματος της φωνής της κυρίας Πετρίδου).


Στο χαιρετισμό της η κα Πετρίδου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην πολυποίκιλη δραστηριότητα του Συνδέσμου στις διάφορες εκδηλώσεις, θρησκευτικές, εθνικές και κοινωνικές, και τόνισε: «ότι παρά τις δυσκολίες και τις ιδιάζουσες συνθήκες, κάτω από τις οποίες ο Σύνδεσμος λειτουργεί, το Συμβούλιο κατόρθωσε και έθεσε τις βάσεις για την εύρυθμη, απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία του.

Σε όλο αυτό το διάστημα το Διοικητικό Συμβούλιο διοργάνωσε ποικίλες δραστηριότητες, τόσο στη Λευκωσία όπου ζουν τα περισσότερα μέλη του, όσο και στο Μηλικούρι που είναι η έδρα του και η Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, το όνομα του οποίου φέρει ο Σύνδεσμός μας.
Κατά το λήγον εκκλησιαστικό έτος χωρίς να παραμελήσει τις συνηθισμένες δραστηριότητές του ο Σύνδεσμος πήρε μια σημαντική απόφαση που έχει άμεση σχέση με τα οικονομικά δεδομένα του. Με την έγκριση και τις ευλογίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη μας ανέλαβε να συμβάλει στην ολοκλήρωση των εξωτερικών εργασιών για την ανακαίνιση του Ιερού Ναού Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας».
Ευχαρίστησε εκ καρδίας τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικηφόρο, ο οποίος, να σημειωθεί, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην Εκδήλωση λόγω έκτακτης υποχρέωσής του να προστεί της Εξοδίου Ακολουθίας ενός αγωνιστή της Ε.Ο.Κ.Α. 1955-59, και οποίος πάντοτε έμπρακτα συνδράμει σε όλες τις δραστηριότητες του Συνδέσμου. Η Πρόεδρος εξέφρασε ευχαριστίες σε επώνυμους και σε πολλούς άλλους συμπαραστάτες του Συνδέσμου.


Τον Πανιερώτατο στην Εκδήλωση εκπροσώπησε ο Διευθυντής Εκκλησιαστικής Διακονίας της Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας Δρ Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος και μετέφερε τον χαιρετισμό του Πανιερωτάτου.


Κύριος ομιλητής στην Εκδήλωση ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κ. Ανέστης Κεσελόπουλος, ο οποίος με απλό, κατανοητό και παραστατικό τρόπο συνόψισε τις σύγχρονες προκλήσεις σε θέματα βιοηθικής, όπως τις μεταμοσχεύσεις, την αναπαραγωγή, την παρένθετη μητέρα και άλλα. Ως αντίδωρο ευχαριστιών του προσφέρθηκε τιμητικό δώρο.


Ακολούθησε επίδοση τιμητικής πλακέτας στην κα Δέσπω Μιχαηλίδου και τις κυρίες Μαρούλα και Χριστίνα Χαραλάμπους για την όλη συνδρομή τους στο έργο του Χριστιανικού Συνδέσμου.

Στη συνέχεια ο στιχουργός του «Ύμνου για το Μηλικούρι» κ. Ανδρέας Χατζηλοΐζου παρουσίασε το σκεπτικό της απόφασης και παρουσίασης του σχετικού ψηφιακού δίσκου.


Τους στίχους του ποιήματος για το Μηλικούρι επένδυσε με μουσική ο συνθέτης Δημήτρης Κωνσταντίνου. Και στους δύο, στιχουργό και συνθέτη, επιδόθηκε τιμητική πλακέτα.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών αποφάσισε να τιμήσει το Δρα Νίκο Νικολαΐδη για την προσφορά του στον Σύνδεσμο και γενικά στην Εκκλησία και την Πατρίδα. Του επιδόθηκε εικόνα και τιμητική πλακέτα.


Στην αντιφώνησή του ο κ. Νικολαΐδης εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του για την τιμή, η οποία, όπως είπε, μάλλον οφείλεται στον Θεό, ο οποίος είναι ο χορηγός κάθε φωτισμού και κάθε δωρεάς στους εργάτες της Εκκλησίας.


Το πρόγραμμα στη συνέχεια περιλάμβανε μουσική, τραγούδια και χορούς της κυπριακής και γενικότερα της ελληνικής δημοτικής ποίησης και μουσικής.