Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου - Άμεση Μετάδοση από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Άγιος Προκόπιος (Πα…

Κυριακή Δ’ των Νηστειών (Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετ…

Ακολουθία των Χαιρετισμών – Δ΄ Χαιρετισμοί. Άμεση Μετάδοση από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Άγιος Π…

Κυριακή Γ’ των Νηστειών (της Σταυροπροσκυνήσεως) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι …

Ακολουθία των Χαιρετισμών - Γ΄ Χαιρετισμοί - Άμεση Μετάδοση από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Άγιος…

ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
2024
Εκκλησία Κύπρου 
Ιερά Μονή Κύκκου 
Ορθόδοξη εκκλησία Κύπρος
Ελληνικά
ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ 2023
Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρου «Το Σύγχρονο Ουκρανικό Ζήτημα και η κατά τους Θείους και Ιερούς Κανόνες επίλυσή του»

Συνεστίαση Προσφύγων Γαληνής

Την Κυριακή, 7 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Κέντρου «Νέα Φιέστα» στη Λεμεσό συγκέντρωση των προσφύγων κατοίκων της κατεχόμενης σήμερα όμορφης κωμόπολης της Γαληνής. Η Γαληνή ευρίσκεται πλησίον της αρχαίας πόλης των Σόλων και οριοθετείται στο νοτιοδυτικό ύψωμα της περιοχής, έχοντας μια θαυμάσια θέα προς τον θαλάσσιο κόλπο του Ξερού και της Μόρφου.

Η Κοινότητα της Γαληνής εκκλησιαστικά υπάγεται στην Μητροπολιτική Περιφέρεια Κύκκου και Τηλλυρίας με Ποιμενάρχη τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικηφόρο. Ο Πανιερώτατος, μέσα στα πλαίσια της ποιμαντικής και εθνικής μέριμνάς του προς το ποίμνιό του, και ιδιαίτερα προς τους εκτοπισμένους της Γαληνής, καθιέρωσε για κάθε χρόνο τη συνάντηση αυτή, προκειμένου να συναντώνται «επί το αυτό» οι κάτοικοι της Γαληνής, να επικοινωνούν μεταξύ τους και να μην ξεχνούν τους σκλαβωμένους τόπους, τα ιερά και τα όσιά μας. Η συγκέντρωση αυτή επιδιώκεται κάθε χρόνο να συμπίπτει με την εορτή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, ο οποίος είναι και ο πολιούχος άγιος της Κοινότητας Γαληνής.


Η συνάντηση ξεκίνησε με την προσφώνηση, τον χαιρετισμό και το καλωσόρισμα του Προέδρου της Κοινότητας Γαληνής κ. Πρόδρομου Φυλακτού προς τους συγκεντρωθέντες, ο οποίος και εξέφρασε ταυτόχρονα τη χαρά και τη μεγάλη ευαρέσκεια του ιδίου, του Κοινοτικού Συμβουλίου και των προσφύγων της Κοινότητας προς το πρόσωπο του Πανιερωτάτου Μητροπολίτης μας, για το ενδιαφέρον και την αγάπη του προς αυτούς.


Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο Διευθυντής του Γραφείου Εκκλησιαστικής Διακονίας της Μητροπόλεώς μας, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κ. Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η συνάντηση αυτή, πέρα από το γεύμα το οποίο πάντοτε φιλόφρονα προσφέρει σε όλους ο Πανιερώτατος, έρχεται να μας διακρατήσει στις ρίζες μας και να μας δώσει δύναμη και αντοχή στις δύσκολες μέρες που περνάμε.

«Ρώτησαν κάποτε τον μυθικό Άτλαντα», τόνισε ο ομιλητής, «πώς και γιατί δεν κουράζεται, κρατώντας συνέχεια την υδρόγειο σφαίρα; και αυτός απάντησε «ότι έχει δυνάμεις, γιατί πατά γερά στις ρίζες του». «Με αυτή τη δύναμη πρέπει και εμείς να κρατήσουμε το βάρος των δυσκολιών μας και να ελπίζουμε για καλύτερες μέρες», τόνισε ο κ. Νικολαΐδης.


Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας και Έφορος της Ιεράς Μονής Κύκκου Αρχιμανδίτης κ. Αγαθόνικος, ο οποίος και εκπροσωπούσε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη μας, και κάλεσε όλους να έχουν εμπιστοσύνη στο Θεό, να μην αποκάμνουν στα διάφορα θέματα και προβλήματα, που τους απασχολούν, και να έχουν πίστη και αφοσίωση στην παντοδυναμία του Θεού.


Κατά τη διάρκεια της Συνεστίασης, μουσικό συγκρότημα απέδωσε διάφορα τραγούδια και χορούς. Χαρακτηριστική στην περίπτωση αυτή ήταν η παρουσίαση κυπριακών τραγουδιών, σε σχέση με την κατεχόμενη Κοινότητα της Γαληνής.
Στο τέλος της Εκδήλωσης το Κοινοτικό Συμβούλιο απένειμε τιμητικές πλακέτες σε συγγενείς των αγνοουμένων της Κοινότητας.