Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Κυριακή Δ’ των Νηστειών (Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετ…

Ακολουθία των Χαιρετισμών – Δ΄ Χαιρετισμοί. Άμεση Μετάδοση από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Άγιος Π…

Κυριακή Γ’ των Νηστειών (της Σταυροπροσκυνήσεως) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι …

Ακολουθία των Χαιρετισμών - Γ΄ Χαιρετισμοί - Άμεση Μετάδοση από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Άγιος…

Κυριακή Β΄ των Νηστειών (Αγίου Γρηγορίου Παλαμά) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι …

ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
2024
Εκκλησία Κύπρου 
Ιερά Μονή Κύκκου 
Ορθόδοξη εκκλησία Κύπρος
Ελληνικά
ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ 2023
Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρου «Το Σύγχρονο Ουκρανικό Ζήτημα και η κατά τους Θείους και Ιερούς Κανόνες επίλυσή του»

Τρισάγιο στα Φυλακισμένα Μνήματα των Ηρωομαρτύρων του Απελευθερωτικού Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. 1955-59 Μιχαλάκη Καραολή και Ανδρέα Δημήτριου

Στις 10 Μαΐου 1956, ο Μιχαλάκης Καραολής και ο Ανδρέας Δημητρίου απαγχονίστηκαν στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας. Ήταν οι πρώτοι που καταδικάστηκαν σε θάνατο από τους Άγγλους αποικιοκράτες.

Γι’ αυτό και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος, μετά από πρόσκληση της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. (Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων), του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης, των Συνδέσμων Αγωνιστών Ε.Ο.Κ.Α. 1955-59 και του Ιδρύματος Απελευθερωτικού Αγώνα Ε.Ο.Κ.Α., τέλεσε Τρισάγιο στη μνήμη τους στα Φυλακισμένα Μνήματα.


Παρέστησαν εκπρόσωποι του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, του υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, οι υπουργοί Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής, και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου, ο Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρ. Πατσαλίδης, εκπρόσωποι Πολιτικών Κομμάτων, του Αρχηγού Αστυνομίας και της Διευθύντριας του Τμήματος Φυλακών, των Συνδέσμων Αγωνιστών, Σωματείων και Κοινοτικών Συμβουλίων κ.ά.

Μετά το Τρισάγιο, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κατέθεσε στεφάνι και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στους τάφους των ηρωομαρτύρων από όσους παρέστησαν και ακολούθησε ο Εθνικός Ύμνος.