Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Κυριακή Α΄ των Νηστειών (Tης Ορθοδοξίας) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι Ιεράς Μο…

Κήρυγμα του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου κατά τη Θεία Λειτουργία της Κ…

Κυριακή της Τυρινής - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Ιερός Ναό…

Κυριακή της Απόκρεω - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Ιερός Ναό…

Κυριακή IZ’ Λουκά (Ασώτου) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Ιε…

ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
2024
Εκκλησία Κύπρου 
Ιερά Μονή Κύκκου 
Ορθόδοξη εκκλησία Κύπρος
Ελληνικά
ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ 2023
Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρου «Το Σύγχρονο Ουκρανικό Ζήτημα και η κατά τους Θείους και Ιερούς Κανόνες επίλυσή του»

Επίσκεψη της Εξοχωτάτης Πρέσβειρας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ιερά Μονή Κύκκου

Την Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή της Παναγίας της Ελεούσας του Κύκκου επισκέφθηκε στις 9 Μαΐου 2017 η Πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κα Kathleen Ann Doherty, συνοδευόμενη από ζεύγος Αμερικανών.
Την Πρέσβειρα υποδέχθηκαν, εκ μέρους του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου, ο Έφορος της Μονής Αρχιμανδρίτης κ. Αγαθόνικος Κυκκώτης και μέλη της Αδελφότητος της Μονής.



Η κα Kathleen Ann Doherty περιηγήθηκε στον ιερό ναό της Μονής και δεν έκρυψε τον θαυμασμό της, προπαντός, για τη θαυματουργική Εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας του Κύκκου. Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο παρακείμενο του Καθολικού παρεκκλήσιο, στο οποίο ευρίσκονται θησαυρισμένο πλήθος ιερών λειψάνων αγίων.





Ακολούθως ανέβηκε στο Μέγα Συνοδικό της Μονής, όπου της προσφέρθηκαν μοναστηριακά γλυκά και κεράσματα και έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών.



Αργότερα η Πρέσβειρα επισκέφθηκε το Μουσείο της Ιεράς Μονής Κύκκου και θαύμασε τα έργα του χριστιανικού πολιτισμού, τα οποία καλύπτουν τα παλαιοχριστιανικά βυζαντινά και μεταβυζαντινά χρόνια μέχρι σήμερα. Στα πλαίσια της επίσκεψής της η Πρέσβειρα περιηγήθηκε στο πρόσφατα εγκαινιασθέν Φωτογραφικό Μουσείο του Απελευθερωτικού Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. 1955-59, το οποίο είναι αφιερωμένο στους μαχητές και αγωνιστές του αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. και στους ήρωες και μάρτυρες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.


Το μεσημέρι παρακάθισε σε επίσημο γεύμα, το οποίο φιλόφρονα παρέθεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος. Κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Έφορος της Μονής κ. Αγαθόνικος προσέφερε εκ μέρους του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη αναμνηστικά δώρα με την ευκαιρία της επίσκεψής της στη Μονή.

Ακολούθως επισκέφθηκε την ειδικά διαμορφωμένη πλατεία στο Θρονί, στην οποία τοποθετήθηκε το 2008 το άγαλμα του πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’. Στη συνέχεια πραγματοποίησε τιμητική επίσκεψη στον τάφο του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’. Τελειώνοντας την επίσκεψή της η κυρία Πρέσβειρα, μετέβηκε στο Θρονί της Παναγίας του Κύκκου, όπου υπάρχει στην κορυφή ο νεόδμητος οκταγωνικός ναός, ο οποίος ευπρεπίσθηκε με ολόγλυφες παραστάσεις.