Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου - Άμεση Μετάδοση από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Άγιος Προκόπιος (Πα…

Κυριακή Δ’ των Νηστειών (Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετ…

Ακολουθία των Χαιρετισμών – Δ΄ Χαιρετισμοί. Άμεση Μετάδοση από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Άγιος Π…

Κυριακή Γ’ των Νηστειών (της Σταυροπροσκυνήσεως) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι …

Ακολουθία των Χαιρετισμών - Γ΄ Χαιρετισμοί - Άμεση Μετάδοση από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Άγιος…

ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
2024
Εκκλησία Κύπρου 
Ιερά Μονή Κύκκου 
Ορθόδοξη εκκλησία Κύπρος
Ελληνικά
ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ 2023
Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρου «Το Σύγχρονο Ουκρανικό Ζήτημα και η κατά τους Θείους και Ιερούς Κανόνες επίλυσή του»

Μνημόσυνο Πεσόντων και Αποθανόντων Αστυνομικών και Πυροσβεστών

Με την ευκαιρία των εορτασμών της πολιούχου και προστάτιδας της Αστυνομίας Αγίας Ειρήνης τελέστηκε από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρο, την Κυριακή, 7 Μαΐου 2017, στον ιερό ναό του Αγίου Προκοπίου στο Μετόχιο της Μονής Κύκκου στη Λευκωσία, το Μνημόσυνο των υπέρ Πίστεως, Πατρίδος, Δημοκρατίας και Αστυνομίας αγωνισαμένων πεσόντων Αστυνομικών και Πυροσβεστών.


Στο Μνημόσυνο παρέστησαν ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης, Εκπρόσωποι του Αρχηγού του Γ.Ε.Ε.Φ. και της Αστυνομίας, ο πρώην Διευθυντής Αστυνομίας Λευκωσίας κ. Δημήτρης Δημητρίου και ο Πρόεδρος του Φιλοαστυνομικού Συνδέσμου κ. Νεόφυτος Παπαμιλτιάδους, συγγενείς των πεσόντων και αποθανόντων και άλλοι.


Στην ομιλία του ο κ. Παπαμιλτιάδους ανέφερε ότι «σήμερα τελείται το ίδιο μνημόσυνο σε 20 εκκλησίες και ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος και περήφανος, γιατί για 25 χρόνια ο Φιλοαστυνομικός Σύνδεσμος βοηθά και συμπαραστέκεται στην Αστυνομία. Και τούτο, γιατί ανυπόληπτη Αστυνομία σημαίνει ανεξέλεγκτη και παρανομούσα κοινωνία, που ως επακόλουθο φέρει μια καταρρέουσα κοινωνία».


Ακολούθησε επιμνημόσυνος λόγος από τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη, ο οποίος ανέφερε, ότι «όλοι αυτοί οι γενναίοι και τιμώμενοι, αστυνομικοί, πυροσβέστες, διασώστες, στρατιώτες, ανταποκρίθηκαν με ζήλο στα καθήκοντά τους». Τόνισε επίσης, «ότι κατ’ ανάλογο τρόπο και τα μέλη των πιο πάνω υπηρεσιών είναι παρόντες εν ώρα κινδύνου και είναι εκεί, για να σώζουν ανθρώπινες ζωές και να βοηθούν τους πολίτες. Βρίσκονται εκεί που κάθε φορά το καθήκον τούς καλεί, καθιστώντας την καθημερινότητα μας πιο ασφαλή».


Στη συνέχεια επισήμανε, ότι «ήρωες δεν αναδεικνύονται μόνο σε συνθήκες πολέμου και ότι και εν ειρήνη, η ζωή είναι ένας διαρκής πόλεμος, σκληρός και κοπιώδης. Όλοι πρέπει να παραδειγματι-ζόμαστε από τους ήρωες αυτούς της καθημερινότητας και να συνειδητοποιούμε ότι όλοι μπορούμε να είμαστε δοτικοί και να προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας».
Η όλη τελετή επισφραγίσθηκε με τον ο Εθνικό Ύμνο.