Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Κυριακή Δ’ των Νηστειών (Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετ…

Ακολουθία των Χαιρετισμών – Δ΄ Χαιρετισμοί. Άμεση Μετάδοση από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Άγιος Π…

Κυριακή Γ’ των Νηστειών (της Σταυροπροσκυνήσεως) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι …

Ακολουθία των Χαιρετισμών - Γ΄ Χαιρετισμοί - Άμεση Μετάδοση από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Άγιος…

Κυριακή Β΄ των Νηστειών (Αγίου Γρηγορίου Παλαμά) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι …

ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
2024
Εκκλησία Κύπρου 
Ιερά Μονή Κύκκου 
Ορθόδοξη εκκλησία Κύπρος
Ελληνικά
ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ 2023
Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρου «Το Σύγχρονο Ουκρανικό Ζήτημα και η κατά τους Θείους και Ιερούς Κανόνες επίλυσή του»

Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κυκκώτης

Απεδήμησε προς Κύριον το πρωί της Τρίτης, 21 Φεβρουαρίου 2017, σε ηλικία 95 ετών ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κυκκώτης, Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Κύκκου.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί αύριο Τετάρτη, 22 τρέχοντος μηνός, στο Καθολικό της Κεντρικής Ιεράς Μονής Κύκκου, στις 2:30 το απόγευμα και ο ενταφιασμός θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο της Μονής.

Ο εκλιπών, κατά κόσμο Δημήτριος, γεννήθηκε στην κοινότητα Ζώδια της Μόρφου, στις 21 Δεκεμβρίου του 1922, και εντάχθηκε στις τάξεις της Ιεράς Μονής Κύκκου στις 20 Ιουλίου 1936.
Στις 15 Δεκεμβρίου 1944 χειροτονήθηκε Ιεροδιάκονος από τον τοποτηρητή του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου Λεόντιο και μετονομάσθηκε σε Διονύσιο.
Σπούδασε Θεολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1950) και το 1960 μετέβη στην Αμερική, όπου έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία με υποτροφία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών.

Ο Μακαριστός συμμετείχε ενεργά στον αγώνα της ΕΟΚΑ και πρόσφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του λαού μας. Για την δράση του αυτή συνελήφθη από τους Άγγλους αποικιοκράτες και εγκλείστηκε στα Κρατητήρια Κοκκινοτριμιθιάς για 2 και πλέον χρόνια, όπου ανέπτυξε πλούσια πνευματική δράση.

Στις 25 Νοεμβρίου 1979 χειροτονήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο κυρό Χρυσόστομο Α΄ σε Πρεσβύτερο, προχειρίσθηκε σε Αρχιμανδρίτη και καταστάθηκε Ηγούμενος της Σεβασμίας Μονής του Κύκκου.

Διετέλεσε Ηγούμενος της Μονής από τις 25 Νοεμβρίου 1979 μέχρι τις 25 Νοεμβρίου 1983.
Ωσαύτως υπηρέτησε και ως Διευθυντής της Ιερατικής Σχολής «Απόστολος Βαρνάβας» από το 1974 μέχρι το 1979 και από το 1986 μέχρι το 1997.