Αποκαλυπτήρια προτομής Μακαρίου στον Κηπουρικό Σύλλογο Παραλιμνίου

Τελέστηκαν το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 από τους Πανιερωτάτους Μητροπολίτες Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρο και Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειο τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αρχιεπισκόπου Κύπρου και πρώτου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Εθνάρχου Μακάριου του Γ΄ που κοσμεί εφεξής τον ομώνυμο Κηπουρικό Σύλλογο στο Παραλίμνι.kipourikos 5

Της εκδήλωσης προηγήθηκε τρισάγιο από τον Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρο. Ακολούθησε η προσφώνηση του Προέδρου του Διοικητικού Συλλόγου κ. Δώρου Χ’ Ζαχαρία και σύντομοι χαιρετισμοί από τους παρευρισκομένους επισήμους.

Το κύριο μέρος περιλάμβανε ομιλία από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κύκκου, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του αείμνηστου Πρωθιεράρχου και στην συμβολή και προσφορά του στην ιστορία της πατρίδας. Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια και απονομή τιμητικών πλακετών σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης.

Τέλος, στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, ο πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, βουλευτές, δημάρχοι, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και οργανώσεων και αρκετός κόσμος.