Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Κυριακή Δ’ των Νηστειών (Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετ…

Ακολουθία των Χαιρετισμών – Δ΄ Χαιρετισμοί. Άμεση Μετάδοση από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Άγιος Π…

Κυριακή Γ’ των Νηστειών (της Σταυροπροσκυνήσεως) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι …

Ακολουθία των Χαιρετισμών - Γ΄ Χαιρετισμοί - Άμεση Μετάδοση από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Άγιος…

Κυριακή Β΄ των Νηστειών (Αγίου Γρηγορίου Παλαμά) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι …

ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
2024
Εκκλησία Κύπρου 
Ιερά Μονή Κύκκου 
Ορθόδοξη εκκλησία Κύπρος
Ελληνικά
ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ 2023
Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρου «Το Σύγχρονο Ουκρανικό Ζήτημα και η κατά τους Θείους και Ιερούς Κανόνες επίλυσή του»

To αδιαχώρητο στο μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος Γαβριήλ

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ιερό Ναό αγίου Προκοπίου, Μετόχι της Ιεράς Μονής Κύκκου στην Λευκωσία, όπου τελέστηκε, το πρωί του Σαββάτου, 5 Δεκεμβρίου, το δεύτερο ετήσιο μνημόσυνο από την εκδημία του μακαριστού Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα, Γέροντα Γαβριήλ.pater-gavriel

Η συγκίνηση και η συναισθηματική φόρτιση πολύ μεγάλη για τους πιστούς, που ήρθαν από κάθε γωνιά της Κύπρου για να προσευχηθούν για τον αξιοσέβαστο και αγαπημένο τους Γέροντα.

Του μνημοσύνου προέστη ο εκ των πνευματικών τέκνων του αειμνήστου Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, συμπαραστατούμενος από τον Έφορο της Μονής Κύκκου Αρχιμανδρίτη Αγαθόνικο και τον Διάκονο Ιάκωβο Αλαγιούπ.

Στην ομιλία του, ο Μέγας Υμνογράφος της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας Δρ Χαραλάμπος Μπούσιας, αναφέρθηκε και ανέλυσε, με τον μεστό θεολογικό του λόγο, τα θεόσδοτα χαρίσματα που διέκριναν και σφράγιζαν την επίγεια ζωή του πνευματοκινήτου Γέροντος Γαβριήλ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου, κλήρος και λαός προσέτρεξαν για προσκύνημα, στο παραπλεύρως του Καθολικού του Μετοχίου, ευρισκόμενο κελλί του μακαριστού Γέροντος και επηκολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα.