Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Κυριακή Α΄ των Νηστειών (Tης Ορθοδοξίας) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι Ιεράς Μο…

Κήρυγμα του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου κατά τη Θεία Λειτουργία της Κ…

Κυριακή της Τυρινής - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Ιερός Ναό…

Κυριακή της Απόκρεω - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Ιερός Ναό…

Κυριακή IZ’ Λουκά (Ασώτου) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Ιε…

ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
2024
Εκκλησία Κύπρου 
Ιερά Μονή Κύκκου 
Ορθόδοξη εκκλησία Κύπρος
Ελληνικά
ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ 2023
Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρου «Το Σύγχρονο Ουκρανικό Ζήτημα και η κατά τους Θείους και Ιερούς Κανόνες επίλυσή του»

Θεοφάνεια στο Μετόχι του Κύκκου στην Λευκωσία

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, μεγαλοπρέπειας και στην παρουσία πλήθους πιστών εορτάσθηκε, για άλλη μια χρονιά, η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων, στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Κύκκου στην Λευκωσία.Theofaneia 3

Την Τετάρτη, 6η Ιανουαρίου 2016, κυριώνυμο ημέρα των Φώτων, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος χοροστάτησε στον Όρθρο της Εορτής και ιερούργησε κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Προκοπίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή από τον Ναό προς το παρακείμενο συντριβάνι των κήπων του Μετοχίου, όπου πραγματοποιήθηκε, σε ειδική εξέδρα, η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

 

Απευθυνόμενος στους πιστούς, οι οποίοι είχαν κατακλύσει κυριολεκτικά τους καταπράσινους κήπους του Μετοχίου, ο Πανιερώτατος, ευχήθηκε «τα φετινά Θεοφάνεια να είναι για τον καθένα μας αφετηρία για μια αληθινή πνευματική ζωή, γιατί μόνο έτσι ο Επιφανής Θεός, ο βαπτιζόμενος σήμερα Σωτήρας Χριστός, θα φανεί ίλεως και θα δικαιώσει τις ελπίδες και τις προσδοκίες μας».

«

Εύχομαι, ακόμη, το νέο έτος 2016 να είναι έτος ειρήνης, δικαιοσύνης και ελευθερίας όλων των λαών, που καταδυναστεύονται με διάφορα προσχήματα από τους ισχυρούς του κόσμου τούτου και για την ιδιαίτερη πατρίδα μας εύχομαι το νέο έτος να είναι έτος λύτρωσης από τα δεινά της», πρόσθεσε.

Τέλος, ο Κύκκου Νικηφόρος, εξέφρασε την ευχή προς όλους τους παρισταμένους να έχουν «υγεία, αληθινή πνευματική χαρά, οικογενειακή ευτυχία και διπλή ελευθερία. Ελευθερία, δηλαδή, από την δουλεία του Τούρκου κατακτητή, αλλά και ελευθερία πνευματική από τα πάθη και τις αδυναμίες μας».