Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Ακολουθία των Χαιρετισμών - Β΄ Χαιρετισμοί - Άμεση Μετάδοση από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Άγιος…

Κυριακή Α΄ των Νηστειών (Tης Ορθοδοξίας) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι Ιεράς Μο…

Κήρυγμα του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου κατά τη Θεία Λειτουργία της Κ…

Κυριακή της Τυρινής - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Ιερός Ναό…

Κυριακή της Απόκρεω - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Ιερός Ναό…

ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
2024
Εκκλησία Κύπρου 
Ιερά Μονή Κύκκου 
Ορθόδοξη εκκλησία Κύπρος
Ελληνικά
ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ 2023
Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρου «Το Σύγχρονο Ουκρανικό Ζήτημα και η κατά τους Θείους και Ιερούς Κανόνες επίλυσή του»

Χειροτονία νέου Διακόνου στην Μητρόπολη Κύκκου

Μία ακόμα πνευματική χαρά βίωσε η τοπική μας Εκκλησία με την συγκαταρίθμηση στους μαχητές της Ορθοδόξου Εκκλησίας και στην ιερώνυμη φάλαγγά της, ενός ακόμη νέου στις τάξεις του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας.xeir Xari 11a

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Προκοπίου, Μετόχιο της Ιεράς Μονής Κύκκου στην Λευκωσία ιερούργησε το πρωί της Κυριακής, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος και τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του Θεοχάρη Διάκου.

Στον κατάμεστο από ευσεβείς πιστούς Ιερό Ναό, ο Πανιερώτατος μίλησε για το μέγα Μυστήριο της Ιερωσύνης και για τις τεράστιες ευθύνες που έχει αυτό.

«Σήμερα σε μια εποχή υλιστικής απληστίας, που λαχταρά τον ίλιγγο των απολαύσεων και οδηγεί σε παροξυσμό τον εγωκεντρισμό μας, αποφλοιώνοντας τις ψυχές από κάθε πνευματική και μεταφυσική ανησυχία, οι κληρικοί πρέπει να είναι τα οδοφράγματα του πνεύματος που θα κρατούν άμυνα στην επέλαση του κακού, την σαρωτική πνοή του υλισμού και του μηδενισμού», τόνισε ο Πανιερώτατος.

«Στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς, που δυσμάχητη είναι η δύναμη του εγκόσμιου κακού και αστείρευτες οι πηγές της αμαρτίας και ο άνθρωπος αδυνατεί να ανεύρει τα υψηλά πεπρωμένα και τον θείο προορισμό του, αλλά αντίθετα αμαυρώνει και ζοφώνει την εικόνα του Θεού μέσα του, ο κληρικός πρέπει να υψώνεται ως ανάχωμα, ως οδόφραγμα και να παλεύει, ώστε να μην σαπίσει η ζωή και να καταντήσει εντελώς παράλογη», πρόσθεσε.

Ο Σεπτός της του Κύκκου Μητροπόλεως Ποιμενάρχης, απευθυνόμενος με πατρικές συμβουλές και νουθεσίες, προς τον νεοχειροτονηθέντα Διάκονο, τον προέτρεψε να μην αποθαρρύνεται από το διαχρονικό φαινόμενο της πολεμικής εναντίον των κληρικών, αλλά να έχει πάντα στην καρδιά του τα λόγια του Κυρίου: «Εἰ ἐμὲ ἐδίωξαν, καὶ ὑμᾶς διώξουσιν». «Μη σε φοβίζουν οι άνεμοι της αρνήσεως, γιατί όσο ισχυροί κι αν είναι, ισχυρότερος είναι ο δομήτορας της Εκκλησίας και κυβερνήτης του κόσμου σωτήρας Χριστός», συμπλήρωσε.

Κλείνοντας τον λόγο του, ο Κύκκου Νικηφόρος, σημείωσε ότι: «Έχω ακράδαντη την πεποίθηση ότι με την βοήθεια του Θεού θα αναδειχθείς αντάξιος των προσδοκιών της Εκκλησίας μας». Και ευχήθηκε: «Ἡ χάρις τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, καὶ ἡ ἀγάπη τοῦ Θεοῦ καὶ Πατρός, καὶ ἡ κοινωνία τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, εἴησαν μετά σοῦ».

Αμέσως, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο χειροτονηθείς Διάκονος, δέχθηκε στην είσοδο του ναού τις ευχές των συγγενών του και του υπολοίπου εκκλησιάσματος.