Μέρα Χαράς και Αγάπης στους κήπους του Μετοχίου Άγιος Προκόπιος της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κύκκου

Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013 ο Ιεραποστολικός και Φιλανθρωπικός Όμιλος Αποστόλου Βαρνάβα πραγματοποίησε την 6η φιλανθρωπική και μουσική εκδήλωση του ομίλου στους κήπους του Μετοχίου της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κύκκου, Άγιος Προκόπιος, υπό την υψηλή προστασία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ Νικηφόρου.

Για την επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλαν όχι μόνο μεγάλοι αλλά και μικροί σε ηλικία που όλοι είχαν στη καρδιά τους την αγάπη για τον πλησίον τους

Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση αγάπης θα διατεθούν για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας που βιώνουν καθημερινά το δικό τους Γολγοθά.
Ο Φιλανθρωπικός και Ιεραποστολικός Όμιλος «Απόστολος Βαρνάβας» ιδρύθηκε στα τέλη του 2007, με πρωτοβουλία του Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα, Γέροντα Γαβριήλ. Ο Όμιλος έχει εγγράφει στις 20.2.2008, ως Σωματείο, με βάση τον περί Σωματείων και Ιδρυμάτων Νόμο, με αριθμό εγγραφής 3090.

Οι κυριότεροι πόροι του Ομίλου, που προέρχονται από εισφορές, εισπράξεις από φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και συνδρομές, διατίθενται για τις ανάγκες αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, επιχορήγηση εξόδων μετάβασης στο εξωτερικό για εγχειρήσεις, παροχή τροφίμων και ένδυσης.

Η στήριξη πέρα από οικονομική είναι και ηθική και πνευματική. Ο Όμιλος στηρίζει επίσης σε αρκετές περιπτώσεις Ορθόδοξες Ιεραποστολές στο εξωτερικό, οργανώνει μηνιαίες ομιλίες, εκδίδει τετραμηνιαίο περιοδικό και προσφέρει πνευματικούς χριστιανικούς συνδέσμους σε εκατοντάδες μέλη και φίλους του.