Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Κυριακή E΄ των Νηστειών (Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετ…

Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου - Άμεση Μετάδοση από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Άγιος Προκόπιος (Πα…

Κυριακή Δ’ των Νηστειών (Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετ…

Ακολουθία των Χαιρετισμών – Δ΄ Χαιρετισμοί. Άμεση Μετάδοση από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Άγιος Π…

Κυριακή Γ’ των Νηστειών (της Σταυροπροσκυνήσεως) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι …

ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
2024
Εκκλησία Κύπρου 
Ιερά Μονή Κύκκου 
Ορθόδοξη εκκλησία Κύπρος
Ελληνικά
ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ 2023
Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρου «Το Σύγχρονο Ουκρανικό Ζήτημα και η κατά τους Θείους και Ιερούς Κανόνες επίλυσή του»

Τελετή αποφοίτησης των ιεροσπουδαστών της Ιερατικής Σχολής “Απόστολος Βαρνάβας”

Την Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013, το απόγευμα, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρος μετέβη στην Ιερατική Σχολή «Απόστολος Βαρνάβας», όπου  πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των ιεροσπουδαστών της.

Η τελετή άρχισε με δέηση και ακολούθως ο Διευθυντής της Σχολής Πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Καλογήρου, αφού καλωσόρισε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο, τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας, Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειο, τον Αντιπρόεδρο, Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρο, τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου και τα μέλη της Σχολικής Εφορείας,  αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της Σχολής και ευχαρίστησε θερμά την Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Κύκκου για την οικονομική στήριξη που παρέχει στη Σχολή.

Εκ μέρους των τελειοφοίτων, λόγο απήυθυνε  ο αριστούχος ιεροσπουδαστής Περικλής Περικλέους που προέρχεται από την περιφέρεια της Ιεράς Μητρόπολης Κύκκου και Τηλλυρίας.

Στο δικό του λόγο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος,  αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί η Σχολή από ιδρύσεώς της μέχρι σήμερα. Επαίνεσε το Διευθυντή και το διδακτικό προσωπικό της και εξέφρασε ευχαριστίες προς την Ιερά Μονή Κύκκου, καθώς επίσης και προς τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. κ. Νικηφόρο και τα μέλη του Ηγουμενοσυμβουλίου της Μονής για τη στήριξη που παρέχουν στη Σχολή. Ο Μακαριώτατος προέβη επίσης και σε  πατρικές υποδείξεις και παραινέσεις προς τους Ιεροσπουδαστές