Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Κυριακή E΄ των Νηστειών (Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετ…

Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου - Άμεση Μετάδοση από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Άγιος Προκόπιος (Πα…

Κυριακή Δ’ των Νηστειών (Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετ…

Ακολουθία των Χαιρετισμών – Δ΄ Χαιρετισμοί. Άμεση Μετάδοση από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Άγιος Π…

Κυριακή Γ’ των Νηστειών (της Σταυροπροσκυνήσεως) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι …

ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
2024
Εκκλησία Κύπρου 
Ιερά Μονή Κύκκου 
Ορθόδοξη εκκλησία Κύπρος
Ελληνικά
ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ 2023
Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρου «Το Σύγχρονο Ουκρανικό Ζήτημα και η κατά τους Θείους και Ιερούς Κανόνες επίλυσή του»

Τελέσθηκε η Εξόδιος Ακολουθία του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμου Κυκκώτη

Την Τρίτη, 14 Μαΐου 2013, εξεδήμησε προς Κύριον ο Αρχιμανδρίτης  Ιερώνυμος Κυκκώτης. Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στην Ιερά Μονή της μετανοίας του στον Κύκκο, στις 15 Μαΐου 2013, και η ταφή του έγινε στο κοιμητήριο της Μονής. 
Της ακολουθίας της κηδείας προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας και Ηγούμενος της Μονής κ.κ. Νικηφόρος και συμμετέσχαν οι Πανιερώτατοι Μητροπολίτες Κιτίου κ. Χρυσόστομος, Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος και Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, οι Πατέρες της Μονής και άλλοι κληρικοί. 

 Ο εκλιπών τύγχανε αγάπης και σεβασμού από πολλούς, οι οποίοι και παρέστησαν στην κηδεία του. 
Ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος,  κατά κόσμο Ζαχαρίας Κυριάκου, γεννήθηκε στην κοινότητα Νικητάρι της επαρχίας Λευκωσίας στις 20 Φεβρουαρίου του 1935 και ενετάχθη στις τάξεις της Ιεράς Μονής Κύκκου το 1947. 

 Στις 29 Ιανουαρίου 1956 χειροτονήθηκε διάκονος από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ’ στη Μονή του Κύκκου και έλαβε το όνομα Ιερώνυμος. Με την ευκαιρία της χειροτονίας του ο αείμνηστος Εθνάρχης Μακάριος πραγματοποίησε μυστική συνάντηση με τον τότε Αρχηγό της ΕΟΚΑ Στρατηγό Γεώργιο Γρίβα Διγενή, προκειμένου να  συζητήσει μαζί του την πορεία του αγώνα.
Ο αοίδιμος Αρχιμανδρίτης ήταν ενεργό μέλος στον αγώνα της ΕΟΚΑ  και πρόσφερε  πολύτιμες υπηρεσίες ως σύνδεσμος μεταξύ του Εφόρου και του Ηγουμένου της Μονής Κύκκου.
Με υποτροφία της Μονής Κύκκου μετέβη στην Αθήνα και σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του εκεί Πανεπιστημίου (1963-1968).

Στις 6 Απριλίου του 1969,  Κυριακή των Βαΐων, στο Μετόχι του Αγίου Προκοπίου στη Λευκωσία χειροτονήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ’ σε πρεσβύτερο και την Κυριακή των Βαΐων του 1979 προχειρίσθηκε  σε Αρχιμανδρίτη από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Α’. Από το 1977 μέχρι την εκδημία του διετέλεσε μέλος του Ηγουμενοσυμβουλίου της Μονής, υπηρετώντας ευδόκιμα και συμβάλλοντας σημαντικά  στο καθόλου έργο της Μονής του. Ευχόμαστε ο Κύριος να τον κατατάξει εν χώρα ζώντων.