Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Κυριακή E΄ των Νηστειών (Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετ…

Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου - Άμεση Μετάδοση από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Άγιος Προκόπιος (Πα…

Κυριακή Δ’ των Νηστειών (Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετ…

Ακολουθία των Χαιρετισμών – Δ΄ Χαιρετισμοί. Άμεση Μετάδοση από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Άγιος Π…

Κυριακή Γ’ των Νηστειών (της Σταυροπροσκυνήσεως) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι …

ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
2024
Εκκλησία Κύπρου 
Ιερά Μονή Κύκκου 
Ορθόδοξη εκκλησία Κύπρος
Ελληνικά
ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ 2023
Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρου «Το Σύγχρονο Ουκρανικό Ζήτημα και η κατά τους Θείους και Ιερούς Κανόνες επίλυσή του»

Έκδημία Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμου Κυκκώτη



Ἡ Ἀδελφότης  τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Κύκκου ἀνακοινώνει τήν εἰς Κύριον ἐκδημίαν τοῦ ἡλικίας ἑβδομήκοντα ὀκτώ ἐτῶν ἀειμνήστου ἀδελφοῦ ἡμῶν πατρός Ἱερωνύμου Κυκκώτου, ἥτις ἐσυνέβη  τήν Τρίτη 14ην Μαΐου 2013.

Ἡ ἐξόδιος ἀκολουθία καί ὁ ἐνταφιασμός τοῦ ἐκλιπόντος θά λάβῃ χώραν ἐν τῇ Κεντρικῇ Ἱερᾷ Μονῇ Κύκκου, την 15ην  Μαΐου 2013 καί περί ὥραν 12 μεσηβρινήν.

 Ἡ Ἀδελφότης τῆς
Ἱερᾶς Μονῆς Κύκκου
 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
 Η Αδελφότης της Ιεράς Μονής  Κύκκου, με τα αισθήματα της κατ’ άνθρωπον λύπης, αναγγέλλει την εις Κύριον εκδημία του Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμου Κυκκώτη, μέλους του Ηγουμενοσυμβουλίου της Μονής.

Ο αοίδιμος π. Ιερώνυμος, εκοιμήθη σήμερα το πρωί, σε ηλικία 78 ετών και η εξόδιος ακολουθία και ο ενταφιασμός του θα λάβει χώρα, αύριο στο Καθολικό της Κεντρικής Ιεράς Μονής Κύκκου, στις 12 το μεσημέρι.
Ο εκλιπών, κατά κόσμον Ζαχαρίας Κυριάκου, γεννήθηκε στην κοινότητα Νικητάρι της επαρχίας Λευκωσίας στις 20 Φεβρουαρίου του 1935 και ενετάχθη στις τάξεις της Ιεράς Μονής Κύκκου το 1947.
Στις 29 Ιανουαρίου 1956 εχειροτονήθη Ιεροδιάκονος από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο  Γ’ στην Κεντρική Μονή του Κύκκου και  μετονομάσθη σε Ιερώνυμο. Η χειροτονία του ήταν ουσιαστικά το άλλοθι που αναζητούσε ο Εθνάρχης Μακάριος για να μεταβεί στην Ιερά Μονή Κύκκου και να πραγματοποιήσει τη μυστική συνάντηση με τον Στρατηγό Γεώργιο Γρίβα Διγενή σε σχέση με την πορεία του αγώνα της ΕΟΚΑ. Ο αοίδιμος ενεπλάκη ενεργά στον αγώνα της ΕΟΚΑ και πρόσφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες του ως σύνδεσμος μεταξύ του Εφόρου και του Ηγουμένου Κύκκου.
Στις 6 Απριλίου του 1969,  Κυριακή  των Βαΐων, στο Μετόχι του Αγίου  Προκοπίου στη Λευκωσία εχειροτονήθη από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο  σε Ιερομόναχο και την Κυριακή των Βαΐων του 1979 προχειρίσθη σε Αρχιμανδρίτη από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Α’. Από το 1977 διετέλεσε μέλος του Ηγουμενοσυμβουλίου της Μονής.
Ο Κύριος να τον αναπαύσει εν σκηναίς δικαίων!