Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Κυριακή Α΄ των Νηστειών (Tης Ορθοδοξίας) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι Ιεράς Μο…

Κήρυγμα του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου κατά τη Θεία Λειτουργία της Κ…

Κυριακή της Τυρινής - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Ιερός Ναό…

Κυριακή της Απόκρεω - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Ιερός Ναό…

Κυριακή IZ’ Λουκά (Ασώτου) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Ιε…

ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
2024
Εκκλησία Κύπρου 
Ιερά Μονή Κύκκου 
Ορθόδοξη εκκλησία Κύπρος
Ελληνικά
ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ 2023
Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρου «Το Σύγχρονο Ουκρανικό Ζήτημα και η κατά τους Θείους και Ιερούς Κανόνες επίλυσή του»

Νέος Πρεσβύτερος για τον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας (ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015, ημέρα κατά την οποία η αγία μας Εκκλησία εορτάζει και τιμά την εορτή των Αγίων ισαποστόλων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης και παράλληλα φέτος εόρτασε τη μεγάλη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος, χοροστάτησε του Όρθρου και προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας.Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, σε κλίμα συγκίνησης και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, που παρά το εργάσιμο της ημέρας κατέκλυσαν κυριολεκτικά τον Ιερό Ναό, χειροτόνησε σε πρεσβύτερο τον διάκονο Ιωάννη Σπυρίδωνος.

Analypseos xeir Ioanni 15
Analypseos xeir Ioanni 3

 

Αμέσως μετά την ενώπιον της Αγίας Τραπέζης χειροτονία του π. Ιωάννου, το πλήθος των πιστών, ο έμπλεος χαράς και συγκίνησης πατέρας του νέου ιερέως Πρωτοπρεσβύτερος π. Ανδρέας Σπύρου, η οικογένεια, οι συγγενείς, οι φίλοι του χειροτονηθέντος και ο παρευρισκόμενος πιστός λαός, αναφώνησαν το «Άξιος» και έψαλλαν όλοι μαζί το «Τις Θεός μέγας, ως ο Θεός ημών».
Ο Κύκκου Νικηφόρος, απευθύνοντας προς τον νέον ιερέα συμβουλές και πατρικές νουθεσίες επεσήμανε ότι «από σήμερα, με τη χαρισματική μεταμόρφωσή σου σε ιερέα των μυστηρίων του Υψίστου, αναδεικνύεσαι ηγέτης όλων, πρόεδρος, διδάσκαλος της ευσέβειας, μυσταγωγός κρυφών μυστηρίων. Από σήμερα, όπως ο κάθε ιερέας έτσι και συ, γίνεσαι ο πνευματικός διαχειριστής μιας πανάμωμης και πανίερης κληρονομίας, του τριπλού, δηλαδή, αξιώματος του Σωτήρος Χριστού».
«Να είσαι, πρέπει, καλός Λειτουργός. Να τελείς τη Θεία Λειτουργία με γνώση, με ιεροπρέπεια, με σεμνότητα και προπαντός με φόβο Θεού. Λέχτηκε, και πολύ σωστά, ότι ένας καλός λειτουργός άριστα αναπληρώνει την απουσία του ιεροκήρυκα, αφού μια αλάνθαστα τελούμενη Θεία Λειτουργία είναι ένα επιτυχέστατο θείο κήρυγμα», πρόσθεσε.
Ο Πανιερώτατος υπογράμμισε, επίσης, ότι «καθήκον πια δικό σου είναι το προμαχείν, όχι μόνο υπέρ της πίστεως αλλά και υπέρ της πατρίδος, αφού το δισύνθετο «πίστις και πατρίς» δεν χωρίζονται. Αγωνιστής να είσαι, πρέπει και φύλακας και προασπιστής, τόσο των θρησκευτικών, όσο και των εθνικών μας παραδόσεων, γιατί με αυτές τις δύο παράλληλες αρχές έζησε και δοξάστηκε ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία, κατά τη μακραίωνη ιστορία τους. Ιδιαίτερα, όμως, σήμερα που η ιδιαίτερή μας Πατρίδα διέρχεται ημέρες επικίνδυνες και απειλείται να καταποθεί από τον βάρβαρο Αττίλα, σήμερα που ο τουρκοπατημένος Πενταδάκτυλος, σαν Προμηθέας αλυσοδεμένος, με τα σπλάχνα ματωμένα από τους σαρκοβόρους της Ανατολής, μας δείχνει τον δρόμο της τιμής και του καθήκοντος, ο ιερέας οφείλει να προμαχεί επί των εθνικών επάλξεων, για να κατισχύσει η δύναμη της Αλήθειας, της Δικαιοσύνης, της Ειρήνης και της Ελευθερίας».
«Κυρίως δε εδώ, στη μαρτυρική αυτή κοινότητα του Κάτω Πύργου της αιματοβαμμένης Τηλλυρίας, που για 41 τώρα χρόνια οι κάτοικοί της, που αποτελούν το δικό σου λογικό ποίμνιο, σε πείσμα των καιρών μένουν εδώ, «ελεύθεροι πολιορκημένοι», αφού τα στρατεύματα του Τουρκικού Αττίλα τους περιβάλλουν σχεδόν από παντού, οφείλεις, ως ο πνευματικός τους ποιμένας, υψωμένες πάντοτε να έχεις, όχι μόνο τις πνευματικές αλλά τις εθνικές σου κεραίες, και να τους διατηρείς σε εγρήγορση εθνική, για να εξακολουθήσουν να φυλάττουν Θερμοπύλες, αψηφώντας τους ενάντιους καιρούς, με αυταπάρνηση και αδελφοσύνη, με καρδιά γενναία και συνείδηση αυστηρή, μέχρι να αιθριάσουν και πάλιν οι εθνικοί μας ορίζοντες», συμπλήρωσε.
Τέλος, ο Άγιος Κύκκου, ευχήθηκε «ο Δομήτορας της Εκκλησίας Χριστός, διά πρεσβειών των αγίων ενδόξων θεοστέπτων βασιλέων και ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο όνομα των οποίων είναι αφιερωμένος ο περικαλλής αυτός ναός, και των οποίων την ιερή μνήμη σήμερα γιορτάζουμε, να σου χαρίζει υγεία και μακροζωΐα, για να διαποιμαίνεις σωτήρια και επί έτη πολλά το λογικό σου ποίμνιο, το οποίο σου εμπιστεύτηκε ο Κύριος».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος Πρεσβύτερος είναι έγγαμος, γόνος ευσεβούς ιερατικής οικογένειας, απόφοιτος του Πάντειου Πανεπιστημίου Αθηνών και θα υπηρετήσει τη γενέτειρά του, διαδεχόμενος τον πολιό ιερέα πατέρα του.
Μετά το «δι’ ευχών», ακολούθησαν οι ευχές κληρικών και λαϊκών προς τον νεοχειροτονούμενο.
Analypseos xeir Ioanni 4
Analypseos xeir Ioanni 5
Analypseos xeir Ioanni 6
Analypseos xeir Ioanni 7
Analypseos xeir Ioanni 8
Analypseos xeir Ioanni 9
Analypseos xeir Ioanni 10
Analypseos xeir Ioanni 11a
Analypseos xeir Ioanni 12
Analypseos xeir Ioanni 13
Analypseos xeir Ioanni 14
Analypseos xeir Ioanni 15a
Analypseos xeir Ioanni 17
Analypseos xeir Ioanni 18
Analypseos xeir Ioanni 18a
Analypseos xeir Ioanni 18b