Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου - Άμεση Μετάδοση από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Άγιος Προκόπιος (Πα…

Κυριακή Δ’ των Νηστειών (Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετ…

Ακολουθία των Χαιρετισμών – Δ΄ Χαιρετισμοί. Άμεση Μετάδοση από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Άγιος Π…

Κυριακή Γ’ των Νηστειών (της Σταυροπροσκυνήσεως) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι …

Ακολουθία των Χαιρετισμών - Γ΄ Χαιρετισμοί - Άμεση Μετάδοση από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Άγιος…

ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
2024
Εκκλησία Κύπρου 
Ιερά Μονή Κύκκου 
Ορθόδοξη εκκλησία Κύπρος
Ελληνικά
ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ 2023
Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρου «Το Σύγχρονο Ουκρανικό Ζήτημα και η κατά τους Θείους και Ιερούς Κανόνες επίλυσή του»

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Το εσπέρας της εορτής του Αγίου Νικολάου ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Νικηφόρος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της κοινότητας Τσακκίστρας.

Μέλη του Βυζαντινού Χορού της Ιεράς Μονής Κύκκου έψαλλαν τους εορτίους ύμνους.
Πλήθος πιστών, κατοίκων των κοινοτήτων της περιοχής, όπως και απόδημοι,  προσήλθαν για να τιμήσουν την εορτή του Αγίου Νικολάου.

Το πρόσωπο και το έργο του εορταζόμενου Αγίου εξήρε, με τις ευλογίες του Πανιερωτάτου, ο Δρ Νίκος Νικολαΐδης, Διευθυντής του Γραφείου Εκκλησιαστικής Διακονίας της Μητροπόλεώς μας.

  

Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας του Εσπερινού έγινε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Νικολάου, ενώ οι πιστοί είχαν την  ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο εκ του ιερού λειψάνου του Αγίου.
Το ιερό λείψανο  μετέφερε από την Ιερά Μονή Κύκκου ο Πανοσιολογιώτατος  Έφορος της Μονής και Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας Αρχιμανδρίτης κ. Αγαθόνικος.

Μετά τον Εσπερινό ο Πανιερώτατος και όλοι οι πιστοί παρακάθισαν στο καφενείο της κοινότητας, όπου ο Χριστιανικός Σύνδεσμος Γυναικών ετοίμασε και πρόσφερε σε όλους παραδοσιακά εδέσματα.
Στο διάστημα αυτό οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν και να συζητήσουν με τον Πανιερώτατο διάφορα θέματα που τους απασχολούν.

Το πρωί, ανήμερα της εορτής, ο Πανιερώτατος μετέβη στην Ιερά Μονή των Αγίων Νικολάου και Ευτυχίου, τη γνωστή ως «Μονή των Ιερέων», στην Πάφο, όπου προέστη του Όρθρου και της θείας Λειτουργίας.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στο Καθολικό της Μονής,  για να λειτουργηθούν, να τιμήσουν και να εκζητήσουν τη βοήθεια   του Αγίου  Νικολάου.

Το θείο λόγο, με την ευλογία του Πανιερωτάτου, κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Έφορος της Μονής Κύκκου και Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας Αρχιμανδρίτης κ. Αγαθόνικος,  ο οποίος αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο, υπογράμμισε στοιχεία από τη φιλάδελφη δράση του και κάλεσε τους πιστούς να γίνουν μιμητές του.
Μετά τη θεία Λειτουργία έγινε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Νικολάου.