Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Κυριακή E΄ των Νηστειών (Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετ…

Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου - Άμεση Μετάδοση από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Άγιος Προκόπιος (Πα…

Κυριακή Δ’ των Νηστειών (Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετ…

Ακολουθία των Χαιρετισμών – Δ΄ Χαιρετισμοί. Άμεση Μετάδοση από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Άγιος Π…

Κυριακή Γ’ των Νηστειών (της Σταυροπροσκυνήσεως) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι …

ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
2024
Εκκλησία Κύπρου 
Ιερά Μονή Κύκκου 
Ορθόδοξη εκκλησία Κύπρος
Ελληνικά
ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ 2023
Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρου «Το Σύγχρονο Ουκρανικό Ζήτημα και η κατά τους Θείους και Ιερούς Κανόνες επίλυσή του»

Εκοιμήθη ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής του αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ

Εκοιμήθη μια ξεχωριστή πνευματική μορφή του Κυπριακού μοναχισμού, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής του αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ. Ο Γέροντας Γαβριήλ, κατά κόσμο Γεώργιος Σιόκκουρος, κατήγετο από την κατεχόμενη Λύση. Πολύ κοντά στην Εκκλησία, από μικρή ηλικία, τα βήματα του τον οδηγούν στο μοναχισμό, και στο μοναστήρι του Αποστόλου Βαρνάβα (27 Μαϊου 1964). Πριν την Τουρκική εισβολή του 1974, μεταβαίνει στο Άγιο Όρος, όπου μαθαίνει την αγιογραφία. Επιστρέφει στην Κύπρο μετά την εισβολή και δέχεται την φιλοξενία της Ιεράς Μονής Κύκκου, υπηρετώντας το ιερό εξομολογητήριο. Στις 10 Ιουνίου 2007, στον εσπερινό της εορτής του Ιδρυτή και Προστάτη της Εκκλησίας της Κύπρου Αποστόλου Βαρνάβα, ενθρονίστηκε ηγούμενος και πνευματικός καθοδηγητής της κατεχόμενης Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 11:00 π.μ. στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Κύκκου στη Λευκωσία και η ταφή θα γίνει στην Ιερά Μονή Κύκκου.

Σήμερα 6/12/2013 στις 9 το βράδυ θα γίνει ολονύχτια Αγρυπνία για το σεβαστό μας Γέροντα Γαβριήλ στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Αρχάγγελο. 
Το Σάββατο στον Ιερό Ναό Άγιου Προκόπιου, στο Μετόχιο της Ιεράς Μονής Κύκκου από 8:00 π.μ. μέχρι 11:00 π.μ. Λαϊκό Προσκύνημα και
στις 11:00 π.μ. η Εξώδιος Ακολουθία. 
Αμέσως μετά αναχώρηση για την Ιερά Μονή Κύκκου για Τρισάγιο στο Καθολικό της Μονής και Ενταφιασμός στο κοιμητήριο της Μονής. 
Αιωνία η μνήμη του, πάντα μαζί μας