Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Κυριακή Α΄ των Νηστειών (Tης Ορθοδοξίας) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι Ιεράς Μο…

Κήρυγμα του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου κατά τη Θεία Λειτουργία της Κ…

Κυριακή της Τυρινής - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Ιερός Ναό…

Κυριακή της Απόκρεω - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Ιερός Ναό…

Κυριακή IZ’ Λουκά (Ασώτου) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Ιε…

ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
2024
Εκκλησία Κύπρου 
Ιερά Μονή Κύκκου 
Ορθόδοξη εκκλησία Κύπρος
Ελληνικά
ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ 2023
Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρου «Το Σύγχρονο Ουκρανικό Ζήτημα και η κατά τους Θείους και Ιερούς Κανόνες επίλυσή του»

Αιμοδοσία με αφορμή τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κύκκου

Πραγματοποιήθηκε, για άλλη μια χρονιά, η καθιερωμένη αιμοδοσία με αφορμή την εορτή του Αγίου Νικηφόρου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Ομολογητού, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος.
Η Αιμοδοσία, η οποία έχει καταστεί πλέον ετήσιος θεσμός, διενεργήθηκε την Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014, στο Μετόχι της Μονής Κύκκου «Άγιος Προκόπιος» στη Λευκωσία και σ’ αυτή μετείχαν οι Πατέρες της Μονής Κύκκου, το προσωπικό των διαφόρων τμημάτων της, καθώς και της Ιεράς Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό έμπρακτα το σεβασμό, τις ευχές και την οφειλόμενη τιμή τους προς το πρόσωπο του Πανιερωτάτου Ποιμενάρχη τους.
Πρόκειται αναμφίβολα για μια πράξη ειλικρινούς χριστιανικής αγάπης και αποτελεί μια έκφραση υιικού σεβασμού και αγάπης, προς τον άγοντα τα ονομαστήριά του Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κύκκου κ. Νικηφόρο, η οποία ταυτόχρονα συμβάλλει στη θεραπεία, αλλά και τη διατήρηση της ζωής ασθενών αδελφών μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εθελοντική αυτή πρωτοβουλία και η δημιουργία της «Τράπεζας αίματος», ξεκίνησε το 2003 και έχει συγκεντρώσει, μέχρι σήμερα, πέραν των 280 φιαλών αίματος. Την εποπτεία και συντονισμό της όλης προσπάθειας έχει ο εκ των μελών του προσωπικού της Μονής κ. Μάριος Ιωάννου.
Λουκάς Α. Παναγιώτου