Αιμοδοσία με αφορμή τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κύκκου

Πραγματοποιήθηκε, για άλλη μια χρονιά, η καθιερωμένη αιμοδοσία με αφορμή την εορτή του Αγίου Νικηφόρου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Ομολογητού, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος.
Η Αιμοδοσία, η οποία έχει καταστεί πλέον ετήσιος θεσμός, διενεργήθηκε την Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014, στο Μετόχι της Μονής Κύκκου «Άγιος Προκόπιος» στη Λευκωσία και σ’ αυτή μετείχαν οι Πατέρες της Μονής Κύκκου, το προσωπικό των διαφόρων τμημάτων της, καθώς και της Ιεράς Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό έμπρακτα το σεβασμό, τις ευχές και την οφειλόμενη τιμή τους προς το πρόσωπο του Πανιερωτάτου Ποιμενάρχη τους.
Πρόκειται αναμφίβολα για μια πράξη ειλικρινούς χριστιανικής αγάπης και αποτελεί μια έκφραση υιικού σεβασμού και αγάπης, προς τον άγοντα τα ονομαστήριά του Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κύκκου κ. Νικηφόρο, η οποία ταυτόχρονα συμβάλλει στη θεραπεία, αλλά και τη διατήρηση της ζωής ασθενών αδελφών μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εθελοντική αυτή πρωτοβουλία και η δημιουργία της «Τράπεζας αίματος», ξεκίνησε το 2003 και έχει συγκεντρώσει, μέχρι σήμερα, πέραν των 280 φιαλών αίματος. Την εποπτεία και συντονισμό της όλης προσπάθειας έχει ο εκ των μελών του προσωπικού της Μονής κ. Μάριος Ιωάννου.
Λουκάς Α. Παναγιώτου