Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Απευθείας Μετάδοση Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας

Κυριακή E΄ των Νηστειών (Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετ…

Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου - Άμεση Μετάδοση από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Άγιος Προκόπιος (Πα…

Κυριακή Δ’ των Νηστειών (Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετ…

Ακολουθία των Χαιρετισμών – Δ΄ Χαιρετισμοί. Άμεση Μετάδοση από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου, Άγιος Π…

Κυριακή Γ’ των Νηστειών (της Σταυροπροσκυνήσεως) - Ζωντανή Μετάδοση Θείας Λειτουργίας από το Μετόχι …

ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
2024
Εκκλησία Κύπρου 
Ιερά Μονή Κύκκου 
Ορθόδοξη εκκλησία Κύπρος
Ελληνικά
ΤΑΞΙΣ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ 2023
Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρου «Το Σύγχρονο Ουκρανικό Ζήτημα και η κατά τους Θείους και Ιερούς Κανόνες επίλυσή του»

Θρησκευτικό Μνημόσυνο και Αποκαλυπτήρια Ανδριάντα Αρχιεπισκόπου και Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ – Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Κύκκου

Με την συμπλήρωση φέτος 100 χρόνων από την Γέννηση και τριανταέξι από την προς Κύριο εκδημία του Αρχιεπισκόπου και Εθνάρχη Μακαρίου, τελέσθηκαν σήμερα 3 Αυγούστου 2013 στην Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Κύκκου Συνοδική Θεία Λειτουργία, Θρησκευτικό Μνημόσυνο και Αποκαλυπτήρια του Ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου και Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄
Του μνημοσύνου προέστη η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β’, ο οποίος και εκφώνησε τον επιμνημόσυνο λόγο.

Στο μνημόσυνο παρέστη ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Μάριος Κάρογιαν, βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων και οργανώσεων, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ Συνταγματάρχης Γεώργιος Κουρής, μέλη της οικογένειας του Εθνάρχου, καθώς και πλήθος κόσμου.

Κεντρικός ομιλητής κατά την εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων ήταν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος, ο οποίος αφού χαρακτήρισε τον Εθνάρχη Μακάριο «ως μία από τις φωτεινότερες παγκόσμιες φυσιογνωμίες», τόνισε, ταυτόχρονα, ότι «αποτελεί τον πιο ακριβό ανθό του κυπριακού ελληνισμού, που είχε γίνει ο ηγέτης σύμβολο που μέσα από τον τάφο του εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να συναρπάζει, να εμπνέει και να καθοδηγεί». (δείτε και διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρους πιο κάτω)
Στεφάνια κατέθεσαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής, η Βουλευτής της ΕΔΕΚ Ρούλα Μαυρονικόλα, εκ μέρους του ΔΗΣΥ η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, εκ μέρους του ΑΚΕΛ το Μέλος του Πολιτικού Γραφείου Φανής Χριστοδούλου, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, ο Β΄ Αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου, εκ μέρους του ΕΥΡΩΚΟ ο Χρήστος Δημητριάδης, ο Αναπληρωτής ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Άδωνης Γιάγκου, εκ μέρους της Συμμαχίας Πολιτών ο Άγης Αγαπίου, οι Βουλευτές του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και Γεώργιος Προκοπίου, ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας, εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Ελλάδας, ο Αρχηγός της ΕΦ Στυλιανός Νάσης και ο Αρχηγός της Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου. Στεφάνια κατέθεσαν οργανωμένοι σύνδεσμοι, οργανώσεις, μέλη της οικογένειας του Εθνάρχη και άλλοι.
 

Ολόκληρη η ομιλία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας

Διαβάστε την Ομιλία  του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου εις  τα Αποκαλυπτήρια του Ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ στο Θρονί της Παναγίας στις 3 Αυγούστου 2013

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=9BA9eRpGVrU&w=853&h=480]

Δελτία Ειδήσεων
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=4UP-SCPzcPE&w=853&h=480]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=_QtRK8NMcj8&w=853&h=480]

Φωτογραφικό Αρχείο